Молодіжна першість. «Таврія» – «Динамо» – 3:2

Молодіжна першість. «Таврія» – «Динамо» – 3:2

Сімферополь зустрів динамівців сонячною погодою, температурою повітря +20, що дивно в середині листопада навіть для Криму.

Склад киян виглядав загрозливо: в захисті Попов і Маграо, в півзахисті Бертольйо, в нападі Зозуля, Кравець і Андре. Яке ж було здивування глядачів, коли вже на 2-й хвилині матчу гості програвали 0:2. Ледь арбітр дав стартовий свисток і «Таврія» розіграла м'яча в центрі поля, на удар по воротах вирішився Матяж – рикошет дезорієнтував Тимофеєва і м'яч опинився в сітці. Відчувши, що гра вдається, той же Матяж у наступній атаці «протягнув» м'яча через захисників «Динамо» і влучним ударом подвоїв рахунок Для динамівців такий удар виявився «нижче поясу», за що вони відразу покарали негостинних господарів. М'яч після подачі з кутового воротар Гришин перевів на дальню стійку, звідки його Попов прицільним ударом спрямував у дальній кут – 2:1.

Скоротивши відставання, динамівці почали діяти більш зважено і раціонально. «Таврія» не соромилася порушувати правила, але штрафні у підопічних Мунтяна не виходили небезпечними. Виняток становив удар Маграо, після якого воротар лише кінчиками пальців спромігся перевести м'яча з-під поперечини на кутовий. У середині тайму рівновага відновилася. Остаточно отямившись, «Динамо» майже не дозволяло супернику переходити на свою половину поля. Гол, як говориться, назрівав. Кравець отримав м'яча на лівому фланзі, змістився до лицьової лінії і з гострого кута з-за меж штрафного майданчика спрямував м'яча у дальній кут!

Після перерви м'яч майже не тримався в центрі поля. Команди організовували швидкі атаки, але без небезпечних ударів по воротах. Симферопольцы були трохи активніші. Братков почав обігрувати суперника, який відібрав у нього м'яча і вийшов віч-на-віч із Тимофеєвим. Кіпер «Динамо» з першим ударом впорався, а з другої спроби Галюза з гострого кута спрямував м'яча до порожніх воріт. Як виявилося, цей гол став переможним для його команди.

Володимир МУНТЯН, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Про що можна говорити, якщо вже на 2-й хвилині ми програвали 0:2? Хлопці в'ялі якісь. Футболісти з першої команди ображені, що не потрапляють до складу... Напевно, не хочуть грати. Хоча Зозуля старався, Попов – теж. Але ці помилки, яких наша молодь припускається в захисті, просто незрозумілі. Забиваємо самі собі! Братков, наприклад, почав обігрувати суперника, хоча був останнім захисником. А вимагалося лише вибити м'яча. Точно так Кліше зіграв у матчі «Шахтар» – «Арсенал». Якби вибив м'яча до ауту – і не було б гола. А так Срна перехопив, віддав передачу, і гірники забили. Ці два моменти дуже схожі.

Віталій БУЯЛЬСЬКИЙ, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Можливо, нам трохи не пощастило, особливо на початку першого тайму. Ми розгубилися, а «Таврія» забила нам два м'ячі. Не чекали, що господарі відразу підуть уперед. Можливо, нас трохи розслабило передостаннє місце сімферопольців у турнірній таблиці, гадали, проти них буде легко. А сталося, що програли. Сьогодні в усіх не пішла гра. Особисто я мав більше грати на атаку і допомагати Боровику в центрі відбирати м'ячі.

Артем КРАВЕЦЬ, нападник «Динамо»:

- Багато футболістів із першої команди, які допомагали молоді сьогодні, нещодавно відновилися після травм – Попов, Маграо, Бертольйо, та й я теж. У Зозулі було ушкодження, був біль у пальці, він усю гру страждав. Плюс десь не пощастило, почали погано. Невдалий старт значно вплинув на подальшу гру.

Молодіжна першість. 17 тур

«Таврія» – «Динамо» – 3:2 (2:2)

«Таврія»:
Гришин, Смігунов, Кобзистий, Гуменюк, Матвієнко, Солнцев (Біто, 46), Галюза (Клімаков, 90+3), Проценко (Ісаєв, 90), Матяж (Хаблов, 70), Горбатко (Баринов, 46), Фещук (Мельник, 46).

«Динамо»: Тимофеєв, Братков (Гарбар, 87), Попов, Акубардія (Балан, 35), Маграо, Боровик, Бельгазуані, Зозуля (Швидкий, 77), Бертольйо (Буяльський, 46), Андре (Єфремов. 46), Кравець (Панфілов, 80).

Голи: Матяж (1, 2), Галюза (83) – Попов (4), Кравець (36).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер