Молодіжна першість. «Ворскла» - «Динамо» - 2:0

Молодіжна першість. «Ворскла» - «Динамо» - 2:0

Поїздка до Полтави виявилася для молодіжної команди «Динамо» невдалою. Незважаючи на те, що підопічні Володимира Мунтяна весь матч атакували і володіли перевагою, втілити свою перевагу хоча б в один забитий м’яч їм не вдалося. Господарі ж не так часто підступали до воріт Загладька, але свої моменти реалізували, здобувши впевнену перемогу – 2:0.

З перших хвилин зустрічі найактивнішим на полі був Зозуля. Двічі партнери знаходили його хорошими передачами в штрафному майданчику суперника, але обидва рази воротар полтавчан виявлявся першим на м’ячі. Не дивно, що на 9-й хвилині поєдинку господарі не змогли втримати Романа, який був готовий замкнути навіс Сухоцького, дозволеними способами в своєму штрафному майданчику, і арбітр справедливо вказав на «позначку». Складно передбачити, як би складалася гра далі, якби Зозуля реалізував пенальті, але голкіпер господарів спромігся відбити його удар. А за шість хвилин вже Загладьку довелося виймати м’яча з сітки. Красивий удар вдався Громову, якому було призначено стати героєм матчу. Наш воротар кінчиками пальців дотягнувся до м’яча, але від його рук він залетів у ворота. Виправити ситуацію міг Мандзюк, головою замикаючи подачу Петрова з штрафного, але м’яч пролетів трохи вище воріт. А в одній з наступних атак воротар полтавчан Чуваєв створив невеликий футбольний шедевр – тричі (!) відбив м’яча після удару Білали і добивань Зозулі та Прилєпова. Впорався він і з несильним ударом Макаренка, до якого відскочив м’яч після перепасовки у штрафному майданчику «Ворскли», а також перевів на кутовий потужний удар Петрова здалеку. І коли здавалося, що гол назрівав, динамівці всупереч логіці пропустили самі. Той же Громов відгукнувся на навісну передачу і з лівого флангу головою «пробив» Загладька – 2:0.

Після перерви ситуація не змінилася. Динамівці продовжували атакувати, але м’яч наполегливо не йшов у ворота. З навісом Петрова впорався воротар, а Білала після прострілу Кирила влучив у захисника. Зозуля поцілив у сітку, але із зовнішнього боку, а Суаресу, який вийшов на заміну, навіть вдалося забити, проте арбітр зафіксував офсайд.

Володимир МУНТЯН, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Ми від кожної гри чекаємо сюрпризів, але не таких, як сьогодні. «Ворскла», по суті, створила лише два моменти, які реалізувала. Все почалося з того, що ми не забили пенальті. Вважаю, якби Зозуля його реалізував, гра складалася б по-іншому. Звичайно, думали, що заб’ємо, адже наша команда виглядала сильнішою. Особливо добре грали в першому таймі, але пропустили двічі. В перерві прагнули перебудувати гру. Головним було забити, тоді все могло піти ынакше, але зробити цього не вдалося. Сьогодні група футболістів з’явилася на полі вперше. Прилєпов, наприклад, тільки відновився після травми, Петров також у нашому складі вийшов вперше. Безумовно, грати вони вміють, просто їм потрібно звикнути до обстановки. Одним словом, неприємний результат. У матчах проти «Кривбасу» та «Іллічівця», які ми вигравали, було навпаки – нас не влаштовувала гра. Сьогодні ж ми нею задоволені, а от результату не досягли.

Роман ЗАГЛАДЬКО, воротар молодіжної команди «Динамо»:

- Не сказав би, що незабитий пенальті став переломним моментом у матчі. Просто, якби ми його реалізували, було б легше. Рома, напевно, хвилювався, й надалі йому було важче. У моменті, коли ми пропустили перший гол, суперник несподівано вдарив «з-під себе» і поцілив майже в «дев’ятку». Я практично дотягнувся до м’яча, але не до кінця. Ми чекали, що суперник чинитиме сильний опір, адже на матчі з «Динамо» всі налаштовуються набагато серйозніше, ніж на поєдинки проти інших команд. «Ворскла» – непогана команда, яка вдома зіграла внічию з «Шахтарем», і ми знали, що вона може впертися. В перерві тренер попросив, щоб ми активніше й агресивніше йшли вперед, адже в нас були всі шанси забити. Не думаю, що ця поразка сильно вплине на команду психологічно. Головне – зробити правильні висновки, розібратися у власних діях і рухатися далі.

Кирило ПЕТРОВ, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Відчуття від гри в молодіжній команді нормальні. Негативний результат, гадаю, пов’язаний із нереалізованими моментами, через які ми не могли перевести гру в потрібну для нас течію. Як говориться, не забиваєш ти – забивають тобі. Після незабитого пенальті наша команда не зламалася, просто суперник справді забив красивий м’яч. Гадаю, з десяти ударів Громов так більше жодного разу не поцілить. Мені здається, ми сьогодні виглядали набагато кращими, ніж суперник. Тренери вимагають від нас високої якості гри, оскільки ми готуємося грати за першу команду. Тому результат для нас не стоїть на першому місці, хоча на даний момент ми знаходимося не на першому рядку в турнірній таблиці. Тому, гадаю, сьогодні було б краще досягнути перемоги. Впевнений, за хорошої гри прийде і результат. Що стосується особисто мене, останні два дні я тренувався з молодіжним складом, а до цього – з першою командою.

Молодіжна першість. 5 тур

«Ворскла» - «Динамо» - 2:0 (2:0).


«Ворскла»:
Чуваєв, Матвеєв, Зоря, Ільчиш, Вовкодав, Пєсков, Момот (Карпов, 73), Голованьов (Проценко, 46), Бацула (Козлов, 73), Громов (Цибулько, 86), Кунєв (Василенко, 90+1).

«Динамо»:
Загладько, Романчук, Мандзюк (Сахневич, 70), Сухоцький (Менжега, 75), Логінов (Козлов, 75), Прилєпов (Суарес, 71), Петров, Макаренко (Сокуренко, 73), Зозуля, Боровець (Стретович,70), Білала.

Голи: Громов (15, 41).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер