Молодіжна першість. «Закарпаття» - «Динамо» - 0:4

«Закарпаття» приймало молодіжну команду «Динамо» у спортивно-туристичному комплексі «Камелот». Також був варіант провести гру в Чопі, але між натуральним газоном поганої якості і відмінним штучним покриттям динамівці обрали останнє.

У перші хвилини суперники грішили частими порушеннями правил, але «стандарти» успіху не принесли. Петров із району півкола перед штрафним майданчиком пробив трохи вище лівої «дев’ятки», а Шукаль майже з того ж місця також виявився невлучним. Але вже за кілька хвилин «Динамо» повністю заволоділо ініціативою і продемонструвало, хто насправді є господарем на полі. Макаренко віддав хороший пас у центр на Осадчого, і Дмитро точним ударом низом відправив м’яча до воріт – 1:0! Незабаром Варга не по-джентельменськи обійшовся із Стретовичем у власному штрафному майданчику, і Білала чітко реалізував пенальті, як заведено казати в таких випадках, розвівши воротаря і м’яча по різних кутах. А до розгрому рахунок довів Стретович. Отримавши м’яча на лівому куті штрафного майданчика, Тарас пробив у дальній кут – 3:0! Досягнувши результату вже в першому таймі, Володимир Мунтян ще до перерви почав робити заміни, пускаючи в бій молодих виконавців, у результаті давши можливість зіграти всім заявленим футболістам. Утім, так само вчинив і тренер «Закарпаття».

Трьох забитих м’ячів виявилося для гостей недостатньо, і після перерви вони продовжували йти вперед. В результаті Гармаш справа з меж штрафного майданчика збільшив рахунок до 4:0. Більше динамівцям забити не вдалося, але за час, що залишився, було помітно, що гості грали у власне задоволення, розігруючи комбінації на будь-який смак. Хороші шанси відзначитися були в Панфілова, коли В’ячеслав виходив віч-на-віч із воротарем, Гармаша, Петрова.

Справедливості заради варто відзначити і небезпечні моменти ужгородців. Вах добре прострілив справа, але Поп не встиг замкнути передачу. Гелетей трохи правіше центру завдавав удару в дальній кут, але Тимофеєв зміг перевести м’яча на кутовий. У принципі, цим моменти господарів і обмежилися.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні гра склалася для нас достатньо непогано. Єдиний недолік – вузьке поле. Ми побоювалися, що його нестандартний розмір може позначитися на грі. Але, в результаті, ми забили непогані м’ячі, гостро діяли в атаці. Я навіть жартома сказав, що незрозуміло, чи то це ми так добре граємо, чи то суперник не найкращим чином. Одним словом, хлопці молодці. Головне – вдалося тримати той темп, який ми взяли. Ще в першому таймі я почав випускати молодих футболістів, якраз у таких матчах вони й мають обігруватися. Хоча, безумовно, у грі буває будь-що. Налаштовуємо їх, щоб у жодному випадку не розслаблялися, оскільки якщо один м’яч залетить, другий – це вже нерви. До речі, Панфіловим я залишився незадоволений, йому ще потрібно займатися, а Єфремовим і Трубочкіним – більш-менш.

В’ячеслав Панфілов, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- Приємно, що партнери вже в першому таймі вирішили результат зустрічі на нашу користь. За такого результату психологічно було набагато легше виходити на заміну. Догравати прагнули в тому ж дусі, і це в нас виходило, ми багато атакували. Що стосується суперника, його завжди потрібно поважати, але сьогодні ми були кращими. Повністю володіли ініціативою, комбінували і довели матч до логічного завершення. Після гри тренер сказав, що мені ще потрібно вдосконалювати свою гру, адже нападник має забивати м’ячі. Буду прагнути до цього.

Тарас Стретович, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні ми налаштовувалися на серйозний бій, оскільки знали, що «Закарпаття» перед грою з нами відібрало очки в «Шахтаря» і «Металіста». Звичайно, хотілося перемогти, оскільки ми тільки зібралися і знайшли свою гру. Суперник не створив нам проблем, оскільки ми не дозволили йому цього зробити. Я прагну забивати в кожній грі, але, на жаль, не завжди виходить. Це вже наша п’ята перемога, і, вважаю, це справедливо. Все ж таки, «Динамо» не личить займати місце нижче за перше. Тому за нього будемо боротися.

Молодіжна першість. Перенесений матч 13-го туру

«Закарпаття» - «Динамо» - 0:4 (0:3).

«Закарпаття»: Михайлов (Надь, 46), Коваленко (Гелетей, 68), Куклішин (Поп, 65), Русин (Батрин, 65), Трухан (Молнар, 46), Горський (Кузьма, 56), Шукаль, Вах, Шеховцов, Варга, Андроник (Малиш, 46).

«Динамо»: Кичак (Тимофеєв, 58), Пінчук (Трубочкін, 32), Козлов, Логінов, Менжега (Лапушенко, 51), Петров, Гармаш, Білала (Єфремов, 29), Макаренко (Сокуренко, 53), Осадчий (Панфілов, 59), Стретович (Фароян, 55)

Голи: Осадчий (11), Білала (18, пен.), Стретович (30), Гармаш (49).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер