Молодіжна першість. «Зоря» - «Динамо» - 1:0

Молодіжна першість. «Зоря» - «Динамо» - 1:0

Невдало завершилася поїздка молодіжної команди «Динамо» до Луганська, де обірвалася шестиматчева переможна серія підопічних Володимира Мунтяна. «Зоря» приймала гостей на стадіоні із символічною назвою «Шахтар», можливо, тому гра динамівцям давалася так складно.

Господарі з перших хвилин спробували нав’язати свою гру іменитому супернику, організувавши кілька атак поспіль. Але оборонні порядки нашої команди вистояли. А коли гості вирівняли положення і самі підійшли до воріт «Зорі», господарі не знайшлися, як їх зупинити, окрім як за допомогою порушень правил. Штрафні кияни розігрували різноманітно, але ані Білала, ані Макаренко не були достатньо влучними. Відзначимо, що до розіграшу стандартних положень часто підключався високий Євген Хачерєїді, який пропускає вже другий поєдинок основних складів через перебір жовтих карток і підтримує форму в іграх за резервістів. Але й це результату не принесло. А супернику одного разу все ж таки вдалося організувати небезпечну атаку. Двоє динамівських захисники не змогли вибити м’яча, але Кохмана випередив Кичак. А на 31-й хвилині луганському нападнику все ж таки вдалося домогтися бажаного. Після подачі зі штрафного (до середини зустрічі грішити фолами стали й динамівці) Андрій змусив нашого воротаря витягувати м’яча з сітки.

Намагаючись відігратися ще до перерви, гості намагалися наблизитися до воріт луганців різними способами. Але ані проходи флангами з подальшими навісами до штрафного майданчика, ані спроби прорватися по центру успіху не принесли. Під час перерви дощ, який безперервно йшов весь перший тайм, стих, але якість поля залишала бажати кращого. Незважаючи на те, що забивати потрібно було саме динамівцям, не можна сказати, що вся гра проходила біля воріт «Зорі». Непогано пробивали Сокуренко і Білала зі штрафного, але не більше того. А ось самі динамівці ледь не пропустили другий м’яч. Захисники не розібралися, і партнери вивели Кохмана віч-на-віч із нашим голкіпером. Але, на щастя, замість того, щоб вирішити результат епізоду самому, він віддав пас направо на партнера, до якого вже встигнув Менжега, і момент було встрачено. Втім, і одного м’яча луганцям вистачило для підсумкової перемоги, через яку динамівці, пропустивши вперед «Шахтар», знову опинилися на третьому місці в турнірній таблиці.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Безумовно, прикро програвати після шести перемог. Річ навіть не в тому, що в нас вийшов не найсильніший склад, просто щось не спрацювало. Напевно, зарано заспокоїлися. Хоча, звичайно, коли грали Петров і Гармаш, вони в центрі поля все цементували. Зізнаюся, я й сам припустився помилки, потрібно було трохи почекати із замінами, тоді можна було б цей матч не програти. «Зоря» нічим не здивувала, хіба що своїм старанням і бажанням, адже в них була величезна мотивація обіграти «Динамо». Молодці, показали, як потрібно вигравати матчі не вмінням, а бажанням. Погодні умови і в’язке поле були для всіх однаковими, можливо господарі трохи швидше пристосувалися, оскільки тренуються на цьому газоні і добре знають його особливості. Як гра Сокола, який тривалий час пропустив через травму? У нього повністю була відсутня ігрова практика і поки він не може увійти до гри.

Артем Щедрий, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Шкода, що сьогодні не вдалося перемогти. Через дощ поле мало підходило для нормальної гри, на ньому було важко показати комбінаційний футбол і навіть складно триматися на ногах. На другий тайм у нас була установка доставляти м’яча до штрафного майданчика. «Зоря» не показала нічого особливого, вона користувалася тим, що ми часто ходили вперед і хотіли зловити нас на контратаці, але захист зіграв надійно і не припустився серйозних помилок. А цей штрафний ц центрі поля і гол, який послідував за ним, були абсолютно безглуздими. Правий півзахисник луганців отримав м’яча, обіграв Менжегу, а Шматоваленко порушив правила. Напевно, не варто було цього робити. Але нічого, тепер будемо наздоганяти конкурентів, вдалося ж нам скоротити відрив до мінімуму. Попереду ще сім турів, зокрема, і гра з лідером - «Карпатами», тому все можливо.

Віталій Сокуренко, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- У першому таймі йшов сильний дощ, тому поле було важким. Ані одна, ані інша команда не могли показати нічого особливого. Було багато боротьби і метушні. Вважаю, ми виглядали кращими, але пропустили безглуздий гол, а зламати оборону луганців і реалізувати свої моменти, на жаль, не змогли. Повівши в рахунку, господарі стали тягнути час, і змістовної гри не показували, просто відбивалися. На установці нам тренер сказав, хто кого має персонально тримати під час стандартів, але свою роль зіграли рикошет і мокре поле. Потрібно продовжувати працювати, набирати свої очки і прагнути посісти перше місце.

Молодіжна першість. 23 тур

«Зоря» - «Динамо» - 1:0 (1:0).

«Зоря»:
Полтавцев, Колесниченко, Гордієнко, Малий, Огіря, Сикорський (П’янов, 86), Батищев, С.Макаренко, Мазур, Кохман (Жарий, 90+3), Кислий (Манджгаладзе, 90+2).

«Динамо»: Кичак, Хачеріді, Пінчук, Шматоваленко (Трубочкін, 65), Менжега, Сокуренко, Щедрий (Фароян. 75), Є.Макаренко (Єфремов, 70), Рябушко (Сокол, 60), Осадчий (Панфілов, 60), Білала (Стретович, 68)

Гол: Кохман (31).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер