Морі Алессандро: “Кожен день відкриваю для себе щось нове”

Морі Алессандро: “Кожен день відкриваю для себе щось нове”

Після повернення гравців національних збірних до табору команди, “Динамо” розпочало планову підготовку до календарного матчу чемпіонату України з “Іллічівцем. По закінченню чергового тренування бразильський оборонець Морі Алессандро, який три місяці тому уклав контракт з клубом, люб’язно відповів на питання журналіста офіційного сайту.

-Морі, як проходить адаптація в Україні?
-Усе нормально. Потроху звикаю до нового оточення, клімату, побутових нюансів. Кожен день намагаюсь відкрити для себе щось нове. Також до Києва приїхала наречена Тетяна, тож удвох в новій країні завжди легше.

-Вже встиг звикнути до високих навантажень на тренуваннях?
-Звісно, тренування в “Динамо” набагато інтенсивніші та динамічні ніж в моїх попередніх клубах. Працювати доводиться чимало, але розумію, що саме так закладається фундамент наших майбутніх перемог. Зазначу, що зараз мені набагато легше ніж попервах.

-Переходячи до “Динамо” розраховував виступати саме на позиції правого оборонця?
-Вважаю себе універсальним гравцем. Тренери довіряють мені місце на правому фланзі, тож маю виправдовувати сподівання. В нашій команді позиції на полі доволі умовні – кожен має відпрацьовувати і в обороні і в атаці. Такий підхід мені до вподоби.

-Порівняй рівень українського та бразильського чемпіонатів?
-Особливої різниці між двома країнами я не відчув. Футбол прогресує, особлива увага робиться на фізичну підготовку гравців, витривалість та швидкість. Це загальносвітова тенденція, від якої не відстає Україна з Бразилією. А щодо рівня вашого чемпіонату, то він мене приємно вразив.

-Як справи з вивченням мови?
-З цим поки що проблеми. Ваша мова не така вже й легка, до того ж вільного часу залишається небагато. Футбольні терміни майже вивчив, принаймні всі настанови на тренуваннях розумію. До того ж дуже допомагає клубний перекладач і співвітчизник Діого Ринкон, в якому знайшов підтримку та раду. Але й з вивченням мови затягувати не збираюся.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер