Мрія народжує переможців! У Києві провели збірну України на Євро-2016

Мрія народжує переможців! У Києві провели збірну України на Євро-2016

На сцену перед тисячами глядачів, які зібралися в центрі столиці, під оплески вийшли гравці національної команди, а також головний тренер збірної України Михайло Фоменко та його помічники Володимир Онищенко та Андрій Шевченко.

Президент України Петро Порошенко, який особисто взяв участь у церемонії, звернувся до футболістів та глядачів із урочистою промовою. Голова держави наголосив, що відчуває радість від того, що серед 24 найкращих футбольних збірних Європи є й українська.

Крім цього, Петро Порошенко наголосив про об’єднувальну роль футболу в українському суспільстві: «У мене перед очима стоїть чемпіонат Європи 2012 року. Що було найяскравішою подією цього чемпіонату? Виявляється, не події на футбольному полі, а нічний Донецьк, огорнутий у жовто-блакитні кольори, який співає український гімн. І це було об’єднання всього Донецьку та всієї України. Я переконаний, що й зараз футбол відіграє таку саму важливу роль, і ми маємо всі можливості найближчим часом співати футбольний гімн, український гімн у Донецьку під жовто-блакитними прапорами».

Президент України висловив упевненість, що результат нашої збірної буде не менш вдалим, ніж участь у Євробачені-2016 амбасадора України на Євро-2016, співачки Джамали.

До збірної також звернувся й президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Він зазначив, що команда завжди може розраховувати на підтримку глядачів з усієї країни та особливо на підтримку воїнів АТО, які відвідували матчі збірної під час відбору на Євро-2016.

«Ми уперше пробилися на чемпіонат Європи через кваліфікацію. Я бачу у цьому знак, що наша команда зможе показати у Франції результат, яким ми будемо усі разом пишатися та пишатися нашими футболістами. Гравці завжди будуть відчувати енергію та підтримку вболівальників, щоб виступити якнайкраще. Наш тренерський штаб сьогодні, як ніколи, спрямований на найвищі досягнення. Усі ми будемо очікувати від наших гравців чудової, красивої гри та перемоги», – заявив Андрій Павелко.

Після завершення церемонії збірна України вирушила до Італії, де гравці пройдуть відновлювальний збір, а потім проведуть два товариських матчі проти збірних Румунії (29 травня) та Албанії (3 червня).

Перший матч на Євро-2016 українські футболісти зіграють 12 червня проти збірної Німеччини.

www.ffu.org.ua

* фото А.Лукацький

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер