Ми припускаємо, доля вирішує…

Ми припускаємо, доля вирішує…

Перемігши двічі голландський «Феєноорд» «біло-сині» з рейтингом 62,026 потрапили в число сіяних разом з португальською «Брагою» (63,069), грецьким «Панатінаїкосом» (50,920), данським «Копенгагеном» (46,505) і московським «Спартаком» (46,066 ).

Отже, можливим суперником «Динамо» може стати один з наступних п'яти клубів:

«Фенербахче» (Туреччина) - рейтинг 41,615

«Канарки» в минулому сезоні посіли 2-е місце в турецькій Супер Лізі. У минулому розіграші Ліги чемпіонів клуб з азійської частини Стамбула, ставши чемпіоном Туреччини в сезоні 2010/11 взяти участь не зміг, будучи виключеним з числа учасників місцевою федерацією футболу через розслідування договірних матчів за участю «Фенера». Команда, що грає під керівництвом Айкюта Кочамана значно зміцнилася в це трансферне літо, придбавши таких відомих гравців як серб Мілош Красіч, який прийшов з «Ювентуса» і голландець Дірк Кюйт, який довгий час радував своєю енергетикою шанувальників «Ліверпуля». Раніше динамівці двічі зустрічалися з «Фенербахче» в Лізі чемпіонів - 3-я кваліфікація ЛЧ 2006/07. 3:1, 2:2, груповий етап ЛЧ 2008/09 0:0, 1:0, вигравши три матчі з чотирьох.

«Удінезе» (Італія) - 38,996

За підсумками чемпіонату серії «А» «маленькі зебри» фінішували третіми, знову отримавши шанс пробитися в групову стадію Ліги чемпіонів. У минулому сезоні «біло-чорні» цього зробити не змогли, поступившись у плей-офф лондонському «Арсеналу» (0:1, 1:2). Команда в особі капітана Антоніо Ді Натале має справжнього харизматичного лідера, в той час як скаути «Удінезе» влітку часу дарма не втрачали зміцнивши склад наступними футболістами: Войцех Павловскі (20 років, воротар, куплений у «Леха» Гданськ, Польща), Марко Фараоні (20 , захисник, «Інтер», Італія), Алан (21 рік, правий захисник, «Васко да Гама», Бразилія), Томас Урто (24, захисник, «Канн», Франція), Вілліанс (26, півзахисник оборонного. плану, «Фламенго», Бразилія), Майкосуель (26, атакувальний півзахисник, «Ботафого», Бразилія).

«Лілль» (Франція) - 38,835

«Мастиф» у підсумковій таблиці французької Ліги 1 розмістилися на третьому рядку. У міжсезоння «Лілль» зазнав істотної втрати після переходу майже за 40 мільйонів євро креативного бельгійського півзахисника Едена Хазара в лондонський «Челсі». Проте завдяки цьому продажу скромний клуб з Лілля зумів залучити до своїх лав 24-річного французького збірника Марвіна Мартена із «Сошо» і оформити трансфер всього міжсезоння в особі 27-річного івуарійського нападника Соломон Калу з лондонського «Чеслі». Іншими новачками стали: віковий воротар Стів Елана (32 роки, «Брест»), захисник Джібріль Сідібе (20, «Труа»), перспективний грецький атакувальний півзахисник Віктор Клонарідіс (20, АЕК) та нападник Нолан Ру (24, «Брест») .

«Малага» (Іспанія) - 16,837

25 червня 2010 один з представників катарської правлячої династії Шейх Абдулла Аль-Тані, придбавши контрольний пакет акцій, став президентом «анчоусів». Завдяки щедрим фінансовим вливанням нового господаря клуб в сезоні 2011/12 посів 4-е місце, найвище за всі роки виступів у іспанській Прімері. Нажаль для місцевих прихильників клубу щастя тривало недовго. Після закінчення найуспішнішого сезону Аль-Тані різко втратив інтерес до футболу і вирішив продати клуб. Претендентів поки знайти не вдалося, а тим часом почалися фінансові негаразди, що призвели на даному етапі до переходу провідних гравців. Півзахисник збірної Іспанії Санті Касорла перейшов у лондонський «Арсенал», а найбільш забивний в команді венесуельський нападник Соломон Рондон поповнив ряди казанського «Рубіна».в той час як голандець Йоріс Матійсен збирається долучитись до лав добре знайомого нам "Фейеноорда". Згущуються хмари і над головою головного тренера аргентинця Мануеля Пелегріні, чия висока зарплатня для тимчасових керівників «Малаги» немов кістка в горлі. Зовсім нещодавно італійський півзахисник клубу Енцо Мареска попередив, що відставка тренера може призвести до сумних наслідків ...

«Боруссія» (Менхенгладбах, Німеччина) - 15,003

Колись один із наймогутніших представників Німеччини в Європі в середині 70-х (в 1977 році у півфіналі Кубка Чемпіонів німці здолали київське «Динамо» 0:1, 2:0 за наступні десятиліття поступово деградував і в наш час перетворився в йо-йо клуб, який мандрує туди-сюди між першою і другою німецької Бундеслігою. Промінь надії для «лошат» настав у минулому сезоні, який команда під керівництвом швейцарця Люсьєна Фавра закінчила на 4-му місці і отримала право позмагатись в плей-офф раунді Ліги чемпіонів за місце в груповій стадії турніру. Відразу по закінченні першості атакувальний півзахисник збірної Німеччини Марко Ройс оголосив про свій перехід в дортмундську «Боруссію», що стало головною втратою для всіх фанатів, які нерідко повністю заповнюють арену «Боруссія-Парк» в Гладбасі (вміщує 54,057 глядачів). Горювали вони недовго, оскільки клубні скаути виконали якісну роботу переконавши таких гравців як іспанець Альваро Домінгес (23, захисник, «Атлетико» Мадрид), швейцарець Грант Чака (19, півзахисник, «Базель») і голландець Люк де Йонг (21, форвард, «Твенте») переїхати в провінційний Менхенгладбах.

Отже, завтра о 13.00 за київським часом розпочнеться жеребкування раунду плей-офф Ліги чемпіонів з якого ми дізнаємось майбутнього суперника київського «Динамо». А поки думайте, розмірковуйте...

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер