На НСК «Олімпійський» розпочав роботу пункт масової вакцинації, організований «Динамо» та МОЗ

На НСК «Олімпійський» розпочав роботу пункт масової вакцинації, організований «Динамо» та МОЗ

Сьогодні на НСК «Олімпійський» запрацював пункт вакцинації від коронавіруса COVID-19, організований спільними зусиллями київського «Динамо» та Міністерства охорони здоров’я України.

Упродовж двох днів, 31 жовтня та 1 листопада, кожен охочий може прищепитися на головній арені країни сертифікованими вакцинами CoronaVac і Comirnaty/Pfizer, справжність, якість і умови зберігання яких гарантуються МОЗ, абсолютно безкоштовно – усі витрати покриває ФК «Динамо» Київ.

«Другий рік ми живемо в умовах пандемії коронавірусної хвороби COVID-19, чергова хвиля якої відбувається зараз. Наші лікарні заповнені пацієнтами, які не отримали щеплення. Щеплені люди переносять захворювання значно легше, і вакцинованих хворих в реанімації у нас немає. Тому наша місія – провакцинувати якомога більше населення. Величезна подяка ФК «Динамо» Київ за те, що вони також розуміють необхідність масового щеплення», - наголосила керівник центру вакцинації НСК «Олімпійський» Олена Коваленко.

Вже в перший день роботи пункту вакцинації в Олімпійському дворику щеплення отримали понад 550 киян і гостей столиці з інших міст України – як люди похилого віку, які належать до зони ризику, так і молодь. У центрі вакцинації працює досвідчений медичний персонал, призначений МОЗ, який забезпечує швидкий і безпечний процес вакцинації, із дотриманням усіх санітарних норм. З огляду на велику кількість бажаючих отримати першу дозу вакцини, час роботи пункту в перший день було продовжено, а кількість мобільних бригад медиків, задіяних у процесі, збільшено.

«Ми побачили рекламу від київського «Динамо» та зрозуміли, що все буде організовано належним чином, тому й прийшли. Дуже вдячні «Динамо» за цю акцію. Ми задоволені тим, як усе відбувається, багато людей за сьогодні вже вакцинувалися», - розповів уболівальник «Динамо» зі стажем Ігор Степанович.

«Динамо» вже не вперше робить такі соціальні кроки, - приєднався вболівальник «біло-синіх» Олексій, який також вакцинувався сьогодні на НСК «Олімпійський». – Часто спостерігаю, як динамівці відвідують воїнів АТО в госпіталі. Це дуже важливо, що керівництво «Динамо» в особі президента клубу Ігоря Суркіса думає не лише про футбол, але й дбає про людей».

У понеділок, 1 листопада, пункт вакцинації в Олімпійському дворику на НСК «Олімпійський» працюватиме з 11:00 до 19:00 (запуск на територію стадіону здійснюється через входи «Захід-1», «Північ-1,2»). Для пришвидшення процесу вакцинації громадяни повинні мати декларацію, укладену з сімейним лікарем, або бути зареєстрованими в електронній системі Міністерства охорони здоров’я.

«Разом ми здолаємо і пандемію, і всіх суперників. Дякуємо «Динамо» за цю акцію та бажаємо великих перемог», - підсумував шанувальник команди Володимир Кулигін, який збирається відвідати матч киян із іспанською «Барселоною», що відбудеться на НСК «Олімпійський» 2 листопада.

Нагадаємо, що у зв’язку з введенням у Києві «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки, глядачі зможуть відвідати цей поєдинок лише за наявності одного з наступних документів: документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19; документа, що підтверджує одужання особи від COVID-19; негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, проведених не більше ніж за 72 години до матчу.

Тож, долучившись до процесу масової вакцинації населення, ФК «Динамо» Київ підтримує заклик Президента України Володимира Зеленського та Міністерства охорони здоров’я України відповідально ставитися до свого здоров’я та здоров’я оточуючих людей і вакцинуватися від небезпечного вірусу, аби загальними зусиллями перемогти COVID-19 та повернутися до звичного життя і заповнених трибун стадіонів.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер