На «Далімаунт Парк» немов удома

На «Далімаунт Парк» немов удома

Футбол об'єднує! Ця істина в черговий раз підтвердилася у вівторок увечері в Ірландії на стадіоні «Далімаунт Парк», під час матчу кваліфікації Ліги чемпіонів між місцевою «Дрогедою» і київським «Динамо». На виїзні зустрічі українського суперклубу традиційно приходять емігранти країни, в якій проводиться матч, а також невелика група уболівальників, які супроводжують команду з України. Підтримка «Динамо» на восьмитисячному «Далімаунт Парк» перевершила всі очікування!

Кількість вихідців з України, що проживають в Ірландії, складає близько 50 тисяч. Більшість з них прибула до країни кельтів впродовж останніх десяти років – періоду активного зростання економіки країни і добробуту громадян. Сфера зайнятості українців, для багатьох з яких Ірландія встигла стати «першим будинком», найрізноманітніша –виробництво програмного забезпечення і сільське господарство, будівництво і транспорт, сфера обслуговування і фінансовий сектор…

Приїзд «Динамо» до Дубліна став справжнім святом для української діаспори. Близько тисячі людей з різних куточків країни прибули до столиці «озброєні» динамівською атрибутикою. Ті, в кого її просто не виявилось, одягалися в українські прапори і шарфи. В результаті вийшло вельми оригінально! З перших хвилин зустрічі динамівці заволоділи ініціативою як на полі, так і на трибунах. Дружні «Динамо-Динамо!», «Україна – вперед!» раз по раз лунали з «динамівських» секторів, надихаючи команду на нові атаки.

По закінченню поєдинку гравці «Динамо» разом із тренером Юрієм Сьоміним дружньо підійшли до «української» трибуни і подякували уболівальникам за підтримку. До речі, незважаючи на дощ, після матчу близько сотні шанувальників чекали на динамівців біля автобусу. Підвищений попит колекціонерів автографів і любителів фотографій мали Олександр Шовковський і Артем Мілевський.

Футбольний клуб «Динамо» дякує уболівальникам за увагу до перебування команди в Ірландії й активну підтримку під час матчу. Спасибі, дорогі друзі! До зустрічі!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер