На матчі «Динамо» – «Борусія» арбітри з Шотландії

На матчі «Динамо» – «Борусія» арбітри з Шотландії

Поєдинок між «Динамо» (Київ) та «Борусією» (Менхенгладбах), який пройде в середу, 29 серпня, на НСК «Олімпійський» (початок о 21:45), довірено обслуговувати бригаді арбітрів із Шотландії на чолі з 40-річним Крейгом Томсоном (Craig Thomson, на фото).

На матчах шотландської Прем'єр-ліги працює з 2002 року, а з 2003-го є арбітром ФІФА. За свою міжнародну кар'єру обслуговував більше 70 матчів різного рівня, в тому числі неодноразово працював на матчах із представниками України.

Так, «знайомство» з нашою країною відбулося у 2005 році, коли збірна України U-19 поступилася одноліткам із Сербії (0:2) в рамках відбору до Євро-2006 (U-19). У відборі до чемпіонату світу 2010 року вже національна збірна під «наглядом» Томсона розгромила на виїзді Андорру (6:0).

А ось на клубному рівні шотландець зустрічався лише з донецьким «Шахтарем», і у «гірників» не найліпші спогади від цих зустрічей. У чвертьфіналі Ліги чемпіонів сезону 2010/2011 «Шахтар» поступився на виїзді «Барселоні» (1:5), а в минулому сезоні на груповій стадії найпрестижнішого клубного турніру не зміг упоратися вдома з «Порту» (0:2).

Допомагати Томсону будуть його співвітчизники
Дерек Роуз (Derek Rose) та Аласдейр Росс (Alasdair Ross). Додатковими асистентами за воротами виступатимуть Стівен Маклін (Steven McLean) та Кевін Кленсі (Kevin Clancy). Функції резервного арбітра покладено на Грема Чамберса (Graham Chambers).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер