На НТБ «Динамо» відбувся матч під гаслом «Разом — проти расизму!»

На НТБ «Динамо» відбувся матч під гаслом «Разом — проти расизму!»

9 листопада у манежі навчально-тренувальної бази в Кончі-Заспі відбувся матч, присвячений боротьбі з расизмом. Зустрілися непримиренні суперники на полі, але хороші друзі в житті – команда Фан-клубу ФК «Динамо» (Київ) та «Інтер», команда студентів київських вузів з африканських країн.

Перед початком гри президент Фан-клубу ФК «Динамо» (Київ) Сергій Михайленко розповів про мету і значення цього матчу, а також поділився очікуваннями від нього:

«Сьогодні відбудеться черговий товариський матч між командою Фан-клубу ФК «Динамо» (Київ) та «Інтером». Ця команда складається з африканців. Вони наші друзі, партнери, ми періодично з ними зустрічаємося на футбольному полі, проводимо ігри, які ще більше нас зближують, показують, що футбольний клуб «Динамо» (Київ) веде роботу з уболівальниками, що ми завжди відкриті для всіх. Буде хороший футбол, боротьба і, сподіваюся, красиві голи. Ми з радістю знову зустрічаємо хлопців на цьому футбольному полі.

Це однозначно важливо — щоб на трибунах під час футбольних матчів не було проявів расизму. Через трагічні моменти, які відбувалися, страждають як футболісти, так і вболівальники. Футболісти недоотримують належної віддачі від уболівальників, а вболівальники не можуть прийти на стадіон і підтримати команду. На жаль, таке періодично відбувалося. Зараз ми говоримо про те, що такого не повинно бути ані на території стадіону, ані поза ним. Ми нормально спілкуємося з цими хлопцями. Деякі з них розмовляють українською, російською мовами. Ми, якщо потрібно, розмовляємо англійською. Тож знаходимо спільну мову».

Сама гра, як і попередні, видалася безкомпромісною, при цьому суперники вели чесну боротьбу, за всіма принципами поваги та чесної гри respect та fair play, які розвиває по всій футбольній Європі УЄФА, подаючи приклад того, як треба поважати суперника на полі та поза ним. Тож арбітрові вкрай рідко доводилося переривати матч свистками через порушення правил.

Спершу суперники по черзі перехоплювали ініціативу, але згодом стало очевидно, що у кращій формі наразі перебувають наші гості, які до того ж значно посилили свій склад у порівнянні з попередньою зустріччю. У підсумку «Інтер» переміг команду динамівського Фан-клубу з рахунком 6:2.

Але добре відомо, що результат у таких зустрічах зовсім неважливий, важливо донести до вболівальників, що футбол має остаточно очиститися від расизму та приносити лише приємні переживання тим, хто палко любить цю гру. Учасники матчу потиснули один одному руки і розійшлися до наступної зустрічі з надією на мирне майбутнє без расизму.

Об'єднаємося та покажемо, що дискримінації немає місця у грі, яку ми всі так любимо!

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер