На «Олімпійському» проти «Валенсії» зіграємо на ідеальному газоні

На «Олімпійському» проти «Валенсії» зіграємо на ідеальному газоні

Не секрет, що смарагдовий газон центральної арени столиці входить до числа найкращих не лише в Європі, але й далеко за її межами. Але от Україну навряд чи можна назвати однією з теплих країн, тому для підтримки поля в хорошому стані проводяться певні процедури.

Щоб підкріпити слова фактами, журналіст офіційного сайту «Динамо» звернувся за коментарями до головного агронома НСК «Олімпійський» Віктора Яроменка.

- Перші сильні морози прийшли до нас лише в другій половині січня, але без снігу, що викликало певні труднощі. Довелося включати систему підігріву й накривати поле захисними простирадлами. Я вже неодноразово казав, що сніг для поля – найкращий захист, тому коли почалися опади, газон ми розкрили.



- Як поле переживає зиму, адже морози по-справжньому суворі?

- Ми постійно перевіряємо температуру всередині й на поверхні газону. Під снігом зберігалася нульова температура, а безпосередньо всередині поля – один-півтора градуса тепла. Тому якихось проблем або пошкоджень не виникло, а особливих заходів також вживати не довелося. На даний момент усе добре.

- Відповідно, футбольний поєдинок на полі НСК можна проводити хоч завтра?

- До поєдинку з «Валенсією» близько двох тижнів, а саме приблизно за 14 днів до зустрічі я починаю підготовку газону, але так, дня за два-три можна було б проводити матч. У понеділок я вже включив систему підігріву.



- Чи буде в третій декаді лютого газон НСК «Олімпійський» в ідеальному стані?

- Так! Ми матчі проводимо за будь-яких погодних умов, тому поле буде в ідеальному стані. Зі свого боку можу запевнити, що ми зробимо для цього все можливе.

Нагадаємо, що перший поєдинок плей-офф Ліги Європи «Динамо» – «Валенсія» відбудеться 20 лютого. Початок зустрічі о 20:00. За попереднім прогнозом, температура повітря ввечері цього дня очікується 0 – +2.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер