На «Олімпійському» відбувся гала-вечір «Зірки футболу 2014» + ВІДЕО

На «Олімпійському» відбувся гала-вечір «Зірки футболу 2014» + ВІДЕО

Розпочався вечір ушануванням команди «Зірки київського футболу», яка здійснила турне Україною на підтримку миру та єдності. Відомі в минулому футболісти, більшість із яких свого часу виступала за київське «Динамо», об’їхали майже всю Україну, побувавши й у щойно визволеному Сєвєродонецьку, й у гостях у прикордонників у Херсонській області, й у госпіталях у поранених бійців із зони АТО.

Склад цієї команди справді є зірковим: Віктор Хлус (керівник команди), Володимир Безсонов (капітан команди), Анатолій Безсмертний, Олександр Венглинський, Олександр Дамін, Анатолій Дем’яненко (найкращий гравець сезону 2014 р.), Сергій Ковалець, Сергій Коновалов, Віталій Косовський, Сергій Кузнецов, Віктор Леоненко, Володимир Лозинський, Андрій Оксимець, Олександр Радченко, Всеволод Романенко, Олег Саленко, Віталій Самойлов, Святослав Сирота, Едуард Цихмейструк (найкращий бомбардир сезону 2014 р.), Іван Яремчук.

Засновником команди зірок українського футболу є колишній нападник київського «Динамо» Віктор Хлус, який висловив вдячність усім, хто доклав руку до організації турне:

«Хочу низько вклонитися нашим ветеранам, які, незважаючи на свою зайнятість, на сімейні клопоти, майже кожних вихідних вирушали до чергового міста. Гра могла відбуватися під Києвом, а були виїзди й на два-три дні, коли автобусом проїжджали до двох тисяч кілометрів. Одним із головних наших завдань був збір коштів на потреби бійців АТО. Під час матчів стояли скриньки, у перерві розігрували на аукціоні комплекти форми з автографами зірок футболу, допомагали місцеві благодійники».

Ініціаторами та організаторами турне виступили засновники компанії «Агробізнес» Олег Собуцький та Олексій Коваль. Завдяки їхній підтримці Зірки футболу відвідали 35 міст у 16 регіонах України. Олег Собуцький висловив задоволення від проведеного турне:

«На мою думку, запланована нами акція з об’єднання України пройшла успішно. Спочатку ми запланували серію матчів на честь Небесної сотні. Але після анексії Криму Росією та початку бойових дій на Донбасі вирішили переформатувати ідею та проводити ігри під гаслом підтримки миру та єдності в Україні. Ми раді, що майже всюди матчі проходили на центральних стадіонах. У Львові – це «Арена Львів», у Хмельницькому, Чернівцях, Херсоні, Рівному, Тернополі, Броварах – головні арени міст, на які приходило багато людей. Футбол справді нас об’єднує. Це показало турне ветеранів футболу, це показали ультрас усіх клубів України, які у скрутний час відклали вболівальницькі амбіції та стали разом на захист єдності та суверенітету країни».

Не лише люди футболу виходили цього вечора на сцену. Зародження потужного волонтерського руху стало справжнім відкриттям року що минає. Тисячі українців допомагають одягти та озброювати нашу армію, опікуються переселенцями. Яскравим вогником на небосхилі вітчизняного волонтерського руху стала поява Громадської організації «Розбудова». Виконані її активістами за неповні півроку справи можна довго перераховувати. Федерація футболу міста Києва належно оцінила роботу «Розбудови», нагородивши голову громадської організації Віктора Журавльова почесною грамотою.

У другій частині гала-вечора відбулася офіційна церемонія нагородження переможців та призерів київських міських змагань з футболу сезону 2014 р. Практично в усіх вікових групах переможцями стали команди київського «Динамо» (за винятком змагання команд, складених із гравців 1997 р.н., в якому наша команда участі не брала):

Переможець першості м. Києва серед команд 2003 р.н. – «Динамо», старший тренер – Краснощок Валерій Миколайович.

Переможець першості м. Києва серед команд 2002 р.н. – «Динамо», старший тренер – Ястребинський Євген Юрійович.

Переможець першості м. Києва серед команд 2001 р.н. – «Динамо», старший тренер – Журавльов Сергій Миколайович.

Переможець першості м. Києва серед команд 2000 р.н. – «Динамо», старший тренер – Дроценко Олексій Борисович.

Переможець першості м. Києва серед команд 1999 р.н. – «Динамо», старший тренер – Костюк Ігор Володимирович.

Переможець першості м. Києва серед команд 1998 р.н. – «Динамо», старший тренер – Дмитрулін Юрій Михайлович.

Переможець першості м. Києва серед команд 1997 р.н. – «ДЮСШ-15», старший тренер – Пасека Олександр Миколайович.

Різні нагороди від Федерації футболу міста Києва за внесок у розвиток та популяризацію футболу отримали тренери та функціонери. Зокрема, за дорученням Міністра освіти та науки, молоді та спорту Почесною відзнакою Міністерства «За активну громадську діяльність» було нагороджено президента Асоціації ветеранів футболу України Володимира Миколайовича Трошкіна.

Ордени Федерації футболу м. Києва «За заслуги» отримали перший заступник голови ФСТ «Динамо» України Віктор Петрович Руденко, а також майстер спорту міжнародного класу Валерій Леонідович Зуєв.

Окрім вшанування та нагородження багатьох із присутніх у залі, важливою та, мабуть, найемоційнішою частиною вечора було вшанування пам’яті тих славетних футболістів та заслужених діячів футболу, яких уже, на жаль, немає разом із нами. Вшанували як тих, хто залишив нас зовсім нещодавно, цього року, так і тих, хто пішов із життя раніше…

Звісно, назва «Динамо Київ» лунала протягом вечора найчастіше, адже переважна більшість почесних гостей у залі свого часу виступали за цей клуб, який славить Київ не лише на українській, а й на міжнародній арені. Навіть сцена, на якій відбувалося нагородження, була прикрашена величезними емблемами київського «Динамо».

Президент Федерації футболу Києва Ігор Миколайович Кочетов (на фото  зліва) відзначив роль київського «Динамо» в розвитку футболу в місті:

«Уже стало традицією щороку наприкінці року підбивати підсумки футбольного сезону в місті. І найголовніше – що на це свято ми запрошуємо і ветеранів, і дітей. Зв'язок поколінь для нас дуже важливий. Сьогодні ветерани вручать дітям їхні заслужені нагороди. Ми запросили призерів та переможців першості міста в 11-ти вікових категоріях. Звісно, футбольний клуб «Динамо», який постійно надає нам дуже велику допомогу, в тому числі у проведенні цього свята, буде червоною ниткою проходити за всіма номінаціями. Команди «Динамо»  беззаперечні переможці практично в усіх вікових категоріях. Хочу подякувати «Динамо» за ту позицію, за ту підтримку, яку він надає Федерації футболу міста Києва».

До речі, цього року виповнюється 90 років фізкультурно-спортивному товариству «Динамо», найстаршій спортивній організації країни. З цієї нагоди багато ветеранів київського футболу були нагороджені ювілейними медалями «90 років ФСТ «Динамо»». А особливими відзнаками, Орденами «За заслуги» ФСТ «Динамо» України були нагороджені Перший віце-президент, виконавчий директор Федерації футболу м. Києва Віктор Кіндратович Старовойт, а також майстер спорту, Заслужений тренер України Олександр Олександрович Шпаков.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер