На стадіоні «Динамо» відбулася зустріч, присвячена вболівальникам та фан-культурі

На стадіоні «Динамо» відбулася зустріч, присвячена вболівальникам та фан-культурі

Сюди в рамках робочої зустрічі завітали гості з Німеччини та країн Східної Європи. Громадська організація «Футбольна Демократія» спільно з німецькою організацією Fankurve Ost за участі Фан-клубу ФК «Динамо» в Києві провела робочу зустріч під назвою «Фан-проекти. Перспективи розвитку в Україні». У заході взяли участь представники футбольних клубів, державних органів та Української асоціації футболу, активні вболівальники та журналісти. 5-го червня учасники заходу зібралися на стадіоні «Оболонь Арена», а наступного дня завітали на стадіон «Динамо».

Завдяки активній участі Фан-клубу «Динамо» гості змогли в конференц-залі стадіону обговорити питання, пов’язані з існуючими проблемами та подальшим розвитком роботи з уболівальниками та молоддю в Україні. Крім того, учасники мали змогу ознайомитись із досвідом подібних практик розвитку культури вболівання в Німеччині. Після кожної презентації відбувалося обговорювання між усіма учасниками, кожен мав можливість поділитися своїми думками, ідеями, досвідом. Виступи спікерів проходили також й у приміщенні фан-клубу «Динамо», а під час перерви для гостей була організована екскурсія стадіоном. Учасники робочої зустрічі побачили пам’ятник видатному тренеру Валерію Лобановському, монумент футболістам, загиблим під час Другої світової війни, побували у клубному музеї, роздягальні гравців та побачили чашу стадіону.

Під час обговорення футболу та культури футбольних уболівальників у відкритому суспільстві учасники зустрічі дізналися, у яких аспектах німецька футбольна культура відрізняється від країн Східної Європи, про історію, цілі та завдання фан-проектів у Німеччині. Офіцери безпеки клубів розповіли про особливості роботи з уболівальниками в ФК «Оболонь-Бровар» та «Динамо», а від виконавчого директору динамівського Фан-клубу гості дізналися про заходи, ініціативи та зустрічі, які організація проводить для фанів, як залучає їх до життя клубу та скорочує відстань між уболівальниками та футболістами. Промова представника ПФЛ стосувалася роботи організації з фанатами та шляхів розвитку і перспектив в умовах реалій сучасного життя. Голова суспільної організації «Футбольна Демократія» розповів, що вона собою представляє, як допомагає фанам, якими ініціативами займається, тощо. А керівник фан-проекту «Волинь» поділився досвідом створення таких організацій та першими кроками у своїй роботі, розповів, чому важливо постійно перебувати у діалозі з фанатами.

Подібні робочі зустрічі будуть і надалі проводитися регулярно з метою сприяння створенню фан-проектів в Україні.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер