На стадіоні «Динамо» відбувся фінал Кубку Києва серед студентів

На стадіоні «Динамо» відбувся фінал Кубку Києва серед студентів

Фінальне свято сезону було організоване Футбольною асоціацією студентів м. Києва та вже не перший рік підтримане футбольним клубом «Динамо», а у вирішальному матчі за омріяний трофей зустрілись дві найсильніші команди столиці.

Чемпіон Києва – збірна команда Київського університету ім. Б. Грінченка грала з чемпіоном України серед студентів – колективом «Меркурій» з Київського національного торговельно-економічного університету.

Матчу передувала церемонія відкриття свята, на якій були присутні заступник Міністра освіти і науки України – Греба Роман Володимирович, Голова Київської організації профспілки працівників освіти і науки України Яцунь Олександр Михайлович, відомий український футболіст, тренер, нападник київського «Динамо», Майстер спорту міжнародного класу, Заслужений майстер спорту СРСР – Євтушенко Вадим Анатолійович та Президент Футбольної асоціації студентів м. Києва – Місюра Вадим Ярославович. Красивим виступом присутніх зачарували дівчата з групи підтримки. 

Після вітальних слів, кращі студенти з обох університетів-фіналістів вшанували пам’ять видатного тренера Валерія Васильовича Лобановського урочистим покладанням квітів до його пам’ятника.

По завершені урочистостей розпочався сам матч, основний час якого завершився за рівної гри та рахунку 0:0, тому доля переможця була вирішена в серії післяматчевих пенальті.

У ній також інтрига тривала до останнього моменту, за рівного рахунку жодна з команд не реалізувала свій п’ятий удар. Напрузі на полі та на трибунах не було меж.

 

Врешті решт «Меркурій» здобув перемогу з рахунком 5:4 і четвертий рік поспіль став володарем Кубку столиці серед студентських команд ЗВО.

Це свято спорту та гра двох кращих студентських команд столиці викликали інтерес більш ніж у 5 000 вболівальників і представників студентства столиці, серед яких були відомі спортивні діячі.

На матч завітали Голова Національного олімпійського комітету України, шестиразовий чемпіон світу, чемпіон Олімпійських ігор – Сергій Назарович Бубка, віце-президент УЄФА – Григорій Михайловичй Суркіс та головний тренер національної студентської збірної України – Анатолій Іванович Бузнік.

Заслужений трофей переможцям вручив Григорій Михайлович Суркіс, перед цим привітавши студентство із закінченням сезону та подякувавши за яскраву гру.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер