На турнірі пам'яті Петра Дементьєва динамівці вибороли бронзу

На турнірі пам'яті Петра Дементьєва динамівці вибороли бронзу

Змагання були присвячені сторіччю видатного російського футболіста Петра Деменьтева, який встигнув пограти й за «Динамо» (Київ). Ігри проходили щодня з 9 до 13 грудня в Палаці спортивних ігор «Зеніт».

За перемогу боролися вісім команд, які було поділено на дві групи. У квартеті разом із київськими динамівцями опинилися «Динамо» (Сухумі), «Динамо» (Санкт-Петербург) та «Динамо» (Мінськ). Другу групу склали динамівські команди з Тбілісі, Москви, Риги та команда спеціалізованої футбольної школи Бєланова-Блохіна з Вінниці.

Між вирішальними матчами відбулася товариська зустріч ветеранів, в якій узяли участь багато зіркових футболістів минулих років, включаючи двох відомих гравців київського «Динамо» Ігоря Бєланова та Ахрика Цвейбу.

Детальніше про виступ команди «Динамо» U-14 розповів наставник Юрій Єськін:

- На груповому етапі ми впевнено переграли всіх суперників: «Динамо» із Сухумі з рахунком 4:0, «Динамо» (Санкт-Петербург) – 7:0 та мінське «Динамо» – 10:0. Тобто, боротьби, як такої й не було. У підсумку, ми вийшли на перше місце. У паралельній групі тбілісці в матчі проти москвичів, ведучи в рахунку 2:0, поступилися 2:3 у компенсований час, пропустивши вирішальний м'яч із пенальті, а нічия виводила їх на перше місце. Так склалося, що й перші два м'ячі грузини пропустили після стандартних положень – зі штрафного та ще одного пенальті.

Усі вважали, що наша зустріч мала відбутися у фіналі, але доля розпорядилася інакше. Дві третини ігрового часу точилася рівна гра. За рахунку 1:1 здавалося, що все завершиться серією післяматчевих пенальті. Але хвилин за 10 до кінця наш воротар пропустив над собою прикрого м'яча, до чого призвела серія помилок. Звичайно, ми кинулися відіграватися, всі побігли вперед, в атаку, втратили концентрацію в обороні й наприкінці матчу, також у компенсований час, проґавили третій м'яч у свої ворота, який було забито головою після подачі зі штрафного. Словом, урятувати ту гру вже було неможливо. У другому ж півфіналі московське «Динамо» легко переграло команду з Санкт-Петербурга, яка посіла в нашій групі друге місце. У матчі за третє місце вже ми не залишили петербуржцям шансів, здобувши перемогу з великим рахунком 5:0 й у підсумку посіли третє призове місце.

Отримали наші футболісти й індивідуальні нагороди, причому при визначенні найкращих враховувалася й думка тренерів інших команд. Найкращими та найбільш стабільними гравцями нашої команди було визнано Костянтина Котова та Георгія Цитаїшвілі. Ще Станіслав Сорокін отримав приз найкращому півзахиснику турніру, а найбільш корисним гравцем визнали нападника Данила Сухоручка.

Цікаво, що з вінницькою командою приїхав Ігор Бєланов та привіз із собою «Золотий м'яч», з яким мали можливість сфотографуватися всі учасники турніру. Також на турнірі був присутній Герман Зонін, який привів «Зорю» до чемпіонства в 1972-му році. Він брав участь у церемоніях відкриття та закриття турніру.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер