Розпочали ігровий цикл із перемоги!

Розпочали ігровий цикл із перемоги!

Суперником, із яким вдалося домовитися в останній момент, зважаючи на рішення тренерського штабу олхпочати ігрову практику на кілька днів раніше від запланованого, став представник іспанської Сегунди «РБ Ліненсе».

Суперник, варто сказати, виявився цілком гідним, адже, окрім того, що це клуб із країни майбутнього суперника «біло-синіх» у Лізі Європи «Валенсії», так і цілком прогнозовану різницю у класі він міг компенсувати, будучи, як каже Олег Блохін, «у накаті».

Стартовий склад, обраний Олегом Блохіним, виявився цілком бойовим, а головне з прицілом на атаку, адже у ньому на вістрі були висунуті відразу двоє форвардів – Артем Кравець та Дьємерсі Мбокані.

У суперників, як і обіцяв з головний тренер Рафаель Ескобар, гравці основи були розбавлені футболістами, які не завжди потрапляють до числа перших 11-ти. Так, у порівнянні з попередньою грою в чемпіонаті (перемога на виїзді над «Алмерією» – 1:0), на матч із динамівцями були у старті заявлені лише чотири футболісти. Щоправда, забігаючи наперед, відзначимо, що в другому таймі на полі більшість уже складали основні гравці «РБ Ліненсе».

Перші 15 хвилин зустрічі минули за величезної територіальної переваги «біло-синіх», а гол в одній із рідкісних атак забили іспанці. На 18-й хвилині Самуель прийняв м'яча на лінії штрафного майданчика й спрямував м'яча під поперечину воріт Максима Коваля.

Пропустивши, динамівці почали ще старанніше тиснути на оборону «балонів» (прізвисько наших суперників), часто вдаючись до дальніх ударів, які ані Мігелю, ані Дьємерсі Мбокані, ані Андрію Ярмоленку успіху не принесли.

Але все ж наполегливість підопічних Блохіна незабаром призвела до гола. За три хвилини до завершення першої половини поєдинку «біло-синім» вдалася класна багатоходівка. Мбокані розпочав на фланзі атаки, Ярмоленко віддав м'яча до центру на Романа Безуса, який технічно відкотив м'яча під удар Гармашу. Денис не схибив, із 16-ти метрів пробивши в нижній кут!

Другий тайм розпочався з небезпечного моменту, який на гол міг перетворити Ортис, але добре зіграв Олександр Рибка. Новим 11-ти гравцям «Динамо» на диво не знадобилося багато часу, щоб показати своє взаєморозуміння та вивести нашу команду вперед. Джермейн Ленс у штрафному майданчику знайшов Юнеса Беланда, який фінтами «розгойдав» захисника та з 15-ти метрів пробив у кут воріт!

Отримавши перевагу, «біло-сині» трохи відійшли назад, дозволивши команді Ескобара провести кілька небезпечних атак. Однак не забували динамівці й про атакуючі дії. Так, на 70-й хвилині Андрій Цуріков пройшов флангом, віддав до центру на Сергія Сидорчука, який із 13-ти метрів поцілив у стійку.

В останні десять хвилин команди обмінялися можливостями змінити результат матчу. І якщо іспанці на 81-й хвилині свій шанс проґавили, то трьома хвилинами потому, немов вишеньку на тістечко, поклав своїм чудовим ударом Юнес Беланда. Він наздогнав м'яча біля кута поля, обіграв одного захисника, прокинув м'яча повз іншого й із кута штрафного майданчика закрутив футбольну кулю в дальній кут воріт!

Товариський матч

22.01.2014 р. м. Естепона. Резервне поле муніципального стадіону

«Динамо» (Київ) – «РБ Ліненсе» (Іспанія) – 3:1 (2:1)

«Динамо»: Коваль (Рибка, 46), Тремулінас (Макаренко, 46), Хачеріді (Драгович, 46), Віда (Вукоєвич, 46), Сильва (Гусєв, 46), Мігель (Сидорчук, 46), Гармаш (Аруна, 46), Безус (Беланда, 46), Ярмоленко (Ленс, 46), Кравець (Цуріков, 46), Мбокані (Ідейє, 46).

«РБ Ліненсе» (стартовий склад): Cолер, Ману, Гальярдо, Олмо, Жое, Чико, Раміро, Блас, Отис, Самуель, Оскар Мартин.

Голи: Гармаш (46), Беланда (52, 84) – Самуель (18).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер