Розпочали з поразки...

Розпочали з поразки...

Зрозуміло, в історії київського "Динамо" були і більш серйозні й принципові поразки. Але подібною невдачею вітчизняні чемпіонати найтитулованіший клуб ще не починав - це перший програш "Динамо" у стартовому турі за всі 14-ть першостей України у вищій лізі.

Хазяї відверто провалили перший тайм. Чомусь була віддана територіальна ініціатива, не виходила комбінаційна, м'яч у динамівців зовсім не тримався. Більше двох-трьох точних передач підряд просто не було, і підлеглі Луческу цим уміло користувалися.

Штрафну Шовковського "закидали" навісами і прострілами, а в одному з епізодів це призвело до пропущеного м'яча. Пеєв не встиг за опонентом на фланзі й опинившись на позиції лівого хавбека Вукич у падінні прострелив від лицьової лінії. Захисники "Динамо" не зуміли зупинити м'яч і Левандовські вколотив "круглого " у сітку.

На якийсь час "біло-сині" перехопили ініціативу, але до завершення першого тайму залишалося занадто мало часу , щоб перестроїтись і провести осмислені атаки.

Після перерви в "Динамо" в атаці виходило набагато більше . Але з одним зауваженням - виходило лише доти , доки справа не доходила до завершального удару. А шанси-то були! Могли "розписатися" в воротах Лаштувки і Шацьких, і Діого, і Гусин, і Верпаковскіс, і Лєко. Але що користі описувати кожен момент окремо, якщо їх можна об'єднати в одне ціле - на табло в графі "забиті м'ячі "Динамо" залишився горіти малоприємний "нуль".

При цьому не можна сказати, що оборона гостей являла собою еталон надійності, у більшості епізодів динамівці створювали шанси і благополучно їх втрачали. Так само як у захисті - спочатку помилялися, а потім героїчно виправляли свої ж промахи.

Не будемо когось виділяти як у позитивному, так і в негативному змістах - сьогодні, на жаль, програла команда! Очевидно одне: у наступних матчах необхідно додавати. І кожному окремо, і колективові в цілому. Хочеться нагадати футболістам і болільникам, що "Динамо" не раз потрапляло в ситуації, коли на одному класі виграти (як матч, так і турнір) неможливо, і от отут-то потрібен характер. І ми усі сподіваємося, що надалі ця команда буде демонструвати не тільки красиву гру, але і при необхідності підключати свої "морально-вольові" якості.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер