Початок літа – час збірних

Початок літа – час збірних

Майже половина гравців «Динамо» пішли у відпустку, інші у складах національних та молодіжних збірних різних країн світу готуються до офіційних та товариських матчів. Нагадаємо, хто й коли з представників «Динамо» буде захищати кольори своїх «репрезентацій».

Наставник національної збірної України Олег Блохін у контрольних матчах із Узбекистаном (1 червня, Київ, стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського) та Францією (6 червня, Донецьк, «Донбас-Арена») розраховує на п’ятьох представників «Динамо» – воротаря Максима Коваля, захисника Євгена Хачеріді, півзахисника Олега Гусєва, нападників Андрія Шевченка та Артема Мілевського.

Повним ходом йде підготовка молодіжної збірної України до виступу у фінальній частині молодіжного чемпіонату Європи-2011 в Данії (11-25 червня). Минулого тижня підопічні Павла Яковенка провели кілька поєдинків з аматорськими колективами, тепер же хорошою перевіркою сил стануть два контрольних поєдинки з однолітками з Ірану (1 червня, Київ, «Оболонь-Арена») та Франції (5 червня, Київ, стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського). У цих іграх тренери можуть розраховувати на сімох динамівців – воротарів Дениса Бойка та Артема Кичака, захисника Темура Парцванію, півзахисника Дениса Гармаша, нападників Андрія Ярмоленка, Артема Кравця та Романа Зозулю.

Також чотири гравці «Динамо» викликані до збірних інших країн світу.

Для виходу до фінальної частини Кубка Африканських націй збірній Нігерії потрібно посісти у відбірковій групі перше місце, що буде складно зробити без перемоги в черговому матчі кваліфікації (5 червня) над Ефіопією. Підготуватися до цієї зустрічі «зелені орли» й викликаний до їхніх лав Айїла Юссуф зможуть у контрольному матчі зі збірною Аргентини, який пройде в Абуджі в перший день літа.

Два виїзних поєдинки у кваліфікації Євро-2012 доведеться провести збірній Фінляндії. 3 червня команда Романа Єременка зіграє із Сан-Марино, а за чотири дні зі Швецією.

Невдача у грі з Ірландією практично позбавить збірну Македонії шансів зіграти влітку 2012 року на полях України та Польщі. Складна турнірна ситуація має додати мотивації команді Горана Попова показати 4 червня у Скоп’є свій найкращий футбол.

3 червня у Спліті збірна Хорватії спробує взяти реванш у Грузії за нещодавню поразку у кваліфікації Євро-2012. Півзахисник Огнєн Вукоєвич серед викликаних на гру.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер