Напередодні фіналу. Сергій Ребров vs Мирча Луческу

Напередодні фіналу. Сергій Ребров vs Мирча Луческу

Для наставників клубів Сергія Реброва та Мирчі Луческу майбутній поєдинок стане п'ятим обличчям до обличчя. Два з них завершувалися перемогами динамівців, один команда програла й ще один звела внічию.

Тепер надамо слово головним тренерам клубів, щоб у певній мірі зрозуміти та оцінити готовність команд до вирішальної гри.

Сергій Ребров – поставити в цьому сезоні жирну крапку

- Ми просто маємо зіграти у свою силу – ось і все. Вважаю, що команда заслужила право поставити в цьому сезоні жирну крапку. Звичайно, наш тренерський штаб нагадає хлопцям основні принципи гри суперника та вкаже на те, за рахунок чого його можна перемогти.

Про протистояння з донецьким «Шахтарем»

- Я вимагаю від своїх футболістів, щоб вони атакували та захищалися всією командою. Вважаю, що в останніх поєдинках із «помаранчево-чорними» нам це вдавалося, а ті голи, які ми пропустили, стали наслідком виключно наших помилок. Донецький колектив славиться блискавичним виходом в атаку, тому потрібно мінімізувати кількість невиправданих втрат м'яча. У «Шахтаря» дуже великий атакуючий потенціал, у цьому колективі багато швидких виконавців.

Про підвищену мотивацію на «Шахтар»

- Поєдинок із «Шахтарем» – особливий, і я впевнений, що наші гравці налаштуються на нього дуже добре. Золотий дубль є дуже серйозною мотивацією для всіх нас та наших уболівальників.

Про майбутній фінал Кубка України

- «Гірники» здатні на багато чого. Так само, втім, як і «Динамо». Ми дуже добре знаємо один одного, тому впевнений, що на нас чекає цікавий матч. Зустріч двох найсильніших клубів України.

Мирча Луческу – звичні нарікання на долю

- Якщо взяти до уваги важкі умови, в яких ми працюємо та граємо, звичайно, без повної самовіддачі футболістів за честь «Шахтаря», складно створити команду, яка буде досягати хороших результатів.

Про протистояння у цьому сезоні з київським «Динамо»

- «Динамо» виграло чемпіонат, але думаю, що «Шахтар» все одно залишається сильнішим, ніж столичний клуб. Якщо в тих умовах, в яких ми перебуваємо, ми маємо ігрову перевагу над «Динамо» й у першому матчі, й у другому, то, напевно, після п'яти чемпіонських титулів поспіль усі бажають бачити іншого володаря золотих медалей.

Про програш чемпіонату... з власної провини

- Ми програли чемпіонат, але швидше за все винні самі – поступилися «Зорі», будучи дуже розслабленими та незібраними, втратили очки з «Металістом» та з донецьким «Металургом», коли везіння було на боці цих команд.

Про одного з лідерів, який думає не про футбол

- Дуглас (Коста – прим.ред.) незібраний, припускається багатьох помилок, непостійний, на жаль. Я його чудово розумію. Весь рік він більше думає не про чемпіонат України, а команди, що ним цікавляться, до яких він, можливо, хотів би перейти. Тому що якості Дугласа не обговорюються: він дуже швидкий, вибуховий, із хорошим дриблінгом, із хорошим ударом. Всі ігрові якості, притаманні йому, – на високому рівні. Звичайно, він хоче виступати в іншому, сильнішому чемпіонаті. Напевно, прийшов час. Подивимося. А так не думаю, що для нас це велика проблема. За його спиною зростають і Марлос, і Нем. Думаю, ми зможемо його замінити, якщо буде потрібно, й це не буде великою втратою.

* використано матеріали видання «КОМАНДА» та офіційного сайту «Шахтар»

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер