Вістря списа… на «Борусію»

Вістря списа… на «Борусію»

На форварда покладали великі надії, і з перших же матчів він почав підтверджувати свій високий рівень, по два рази розписавшись у воротах «Олександрії» та «Оболоні». Ближче до кінця чемпіонату Браун і зовсім став не лише одним з лідерів колективу, але й зупинився за крок від звання кращого бомбардира української першості, забивши 12 м'ячів. Але, незважаючи на високі індивідуальні показники, минулий футбольний рік записати в актив «Динамо» було складно, адже як не крути, а команда залишилася без трофеїв.

Новий же сезон бомбардир почав якнайкраще - вісім голів у восьми матчах у всіх турнірах! Вражаючий показник, правда?

Залежність від півзахисту

Незважаючи на всі ігрові якості Брауна, все ж він, як і багато інших виконавців його амплуа, дуже залежний від середньої лінії. У минулому сезоні Юрій Сьомін часто випускав на поле одразу двох форвардів - Ідейє, а також Шевченка або Мілевського, що дозволяло «Динамо» варіювати гру попереду. Андрій та Артем найчастіше грали більш відтягнутих нападників, в той час як Браун повинен був тримати оборону суперника в постійній напрузі.

Часто в пошуках м'яча йому доводилося відходити на свою половину поля, а в такій ситуації продемонструвати свої бомбардирські якості ой як не просто, тому це не могло не відбитися в гольовому списку Брауна.

Що ж стосується півзахисників, то в минулому сезоні з гравців «Динамо» мало хто міг претендувати на роль плеймейкера, у функції якого також входить забезпечення форварда м'ячем безпосередньо поблизу штрафного майданчика суперника.

Вістря списа

У новому сезоні наставник киян, враховуючи рішення Андрія Шевченка покинути футбол, вирішив перебудувати гру команди і обрав тактику з одним нападником, яким власне і став Ідейє. Варто відзначити, що Браун досить часто і продуктивно виступав у якості єдиного нападника як в «Сошо», так і в швейцарському «Ксамаксі».

З перших же матчів таке рішення Юрія Сьоміна дало результат. Ідейє став забивати майже в кожному поєдинку, тим самим приносячи перемоги «Динамо» і підтверджуючи своє реноме футболіста екстра-класу. За рахунок хорошої техніки і високої швидкості, для Брауна не складає труднощів обіграти більш габаритного суперника або відгукнутися на гострий пас партнера.

Крім цього, Ідейє підтвердив, що чудово грає на другому поверсі. Половина з восьми м'ячів у новому сезоні були забиті саме ударами головою (донецькому «Металургу», «Арсеналу», «Говерлі» і «Феєноорду»). До речі в трьох випадках Браун забивав не без безпосередньої участі в епізоді Андрія Ярмоленка.

Схоже, що відмінне взаєморозуміння у форварда склалося і з півзахисником Денисом Гармашем, адже саме після передач українця Браун забив такий важливий м'яч у матчі-відповіді з «Феєноордом», вразив ворота «Говерли», а також відкрив рахунок своїм голам у поєдинку з «Волинню» .

Новий стимул

Футбол - це професія, на яку може вплинути що завгодно, у тому числі і особисте життя. Якась радісна подія може вивести гравця на якісно новий рівень. Браун, наприклад, одружений давно і має двох дітей. Обидва хлопчики. Старшого звуть Бі Джей (Браун Джуніор), а молодшого, який народився зовсім недавно, сім'я назвала ім'ям Андрій. Багато вболівальників подумали, що це на честь вже екс-партнера по «Динамо» Андрія Шевченка, але сам форвард говорить, що ім'я дитини - данина країні, в якій вони живуть.

Погодьтеся, таке щастя, як народження дитини, не може погано вплинути на молодого футболіста (Брауну лише 23 роки), а служить, навпаки, хорошим стимулом щоб досягати успіху, тому зовсім не дивно, що нігерієць перетворився на справжню грозу захисників і воротарів українського чемпіонату, захиститися від якої може далеко не кожен.

Сподіваємося, що Боббі, як форварда називають його одноклубники, не стане зменшувати обертів, проявить свої бомбардирські здібності в матчах з «Борусією» і допоможе команді пробитися в цьому сезоні в Лігу чемпіонів!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер