Наставник «Динамо-U15» Валерій КІНАШЕНКО: «Влаштує лише перемога!»

Наставник «Динамо-U15» Валерій КІНАШЕНКО: «Влаштує лише перемога!»

- До фінальної частини ДЮФЛ ми потрапили за чотири тури до завершення регулярного чемпіонату. Тоді ж почалася вже й підготовка. Що стосується планів та очікувань, жодного іншого завдання, окрім перемоги в турнірі, в нас і бути не може. Будемо до цього прагнути та докладати всіх зусиль. А також дуже цікаво подивитися, як ми будемо виглядати на рівні вісьмох найсильніших команд. Стикові матчі будемо грати залежно від місця, яке посядемо у своїй групі. Перше грає з першим, друге з другим, і так далі. Словом, гадаю, після турніру ми отримаємо інформацію про те, чи в правильному напрямку ми рухаємося. Я хлопців налаштовую на те, що як би не складалися обставини, потрібно грати у свій футбол, у той, який ми з Віталієм Хмельницьким їх навчаємо грати вже протягом двох років. Також будемо намагатися врахувати ті помилки, яких ми припустилися минулого року, особливо у грі з «Металістом», коли ми програли з великим рахунком не по грі. Ми багато працювали над тим, щоб виключити моменти, які можуть нам завадити. Головне, на що ми націлюємо хлопців, це на збереження концентрації на кожен матч, кожне очко, забитий м'яч чи отриману картку. Нюансів дуже багато, і, як відомо, дрібниць не буває. Враховуючи наш регламент, коли за перше місце зможе поборотися лише одна команда з групи, може не вистачити навіть одного м'яча.

Також хотів би подякувати керівництву за те, що ми мали можливість вести підготовку на зеленому полі на Нивках. Особлива подяка тим людям, які за ним слідкували, доглядали. Незважаючи на те, що, окрім нас, там тренувалися групи хлопців 1996, 1997, 1999 р.н, проводилися ігри, поле завжди перебувало у відмінному стані.

- Що думаєте про суперників по групі? До фіналу вийшли найсильніші команди?

- Я їздив дивитися «Севастополь», розраховуючи на те, що вони посядуть як мінімум друге місце, вони грали з дніпропетровським УФК. Але так склалося, що «Севастополь» не потрапив до фіналу, тож у дії я бачив лише дніпропетровську команду, яка буде виступати в паралельній групі. З «Шахтарем» же ми грали в Ростові, а також на турнірі, присвяченому звільненню Києва, тож певну інформацію про них також маємо. Із BRW-BIK зустрічалися минулого року, тож маємо уявлення і про цю команду. Лише запорізький «Металург» залишається для нас загадкою, але, враховуючи наш календар, гадаю, мені вдасться подивитися їх на місці. Перший матч у нас із «Шахтарем», гадаю, тут слова зайві, і так усе зрозуміло.

- Ви вже визначилися, на кого з хлопців будете розраховувати у фінальному турнірі? У вас немає кадрових проблем?

- Проблеми зі складом, напевно, є завжди й у всіх. Не буду казати про наші, щоб не дізналися суперники (посміхається). Перш за все, хочеться, щоб хлопці показали таку гру, яка зацікавила б тренерів «Динамо-2», молодіжної команди, U-19. Я хлопцям завжди кажу, що їхня мета – потрапляння до головної команди «Динамо», вони мають прийти туди сформованими, готовими футболістами й на рівних конкурували з більш досвідченими хлопцями

- Як ставитеся до того, що фінал пройде на стадіоні «Україна» у Львові? Для хлопців це буде додатковим стимулом?

- Враховуючи те, як уболівають у Львові за національну команду, гадаю, це найфутбольніший регіон. Я ще жодного разу там не бував, але не сумніваюся, що організація буде на найвищому рівні. А для хлопців можливість зіграти на такому стадіоні стане додатковим стимулом.

- Чому було вирішено перенести фінальну частину ДЮФЛ з Нікополя та Сак спочатку до Маріуполя та Донецька, а тепер до Львову та Сваляви?

- Наскільки я знаю, у Криму умови були не на дуже високому рівні, це стосувалося, насамперед, харчування, яке для юних футболістів відіграє важливу роль. Минулого року в Маріуполі сподобалося – було не лише якісне харчування, а й хороші умови проживання. Якби цього року знову довелося туди їхати, я б не засмутився. Але кажуть, іншим командам не дуже сподобалася екологічна обстановка. Хоча ми жили на березі Азовського моря, але на ігри їздили повз Азовсталі, й дихати там було дуже важко. У Львові в цьому плані, напевно, буде трохи краще. Наше завдання – намагатися показати все те, чому ми за рік навчилися.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер