Насичений другий день другого збору в Марбельї

Насичений другий день другого збору в Марбельї

Людна футбольна Марбелья

У день прильоту андалуське узбережжя зустріло динамівську делегацію густими хмарами та дрібним дощем, проте, як і обіцяли синоптики, у четвер погода налагодилася, й із самого ранку небо над Марбельєю було ясним, а сонце світило не менш яскраво, ніж улітку. Щоправда, сильний вітер, що здійнявся після обіду, до вечора знову нагнав хмари, але повноцінному тренувальному дню це ніяк не могло завадити.

Традиційно день для футболістів під час зборів починається з медогляду. Підйом о 8:15. Потім медобстеження, сніданок та виїзд до футбольного центру.

Рівно о 10 ранку всі 27 гравців, викликаних на збори, в повному екіпіруванні, тренерський штаб, технічний та медичний персонал вирушили до тренувального табору.

У четвер уранці на полях футбольного центру було достатньо людно. Коли автобус приїхав із нашою командою на територію центру, своє заняття вже розпочав дніпропетровський «Дніпро». Потім на інше поле приїхали динамівці з Москви, тренування в яких стартувало трохи пізніше. Не без галасу паркувався біля сусідніх полів автобус із футболістами румунського «Клужа».

Часто на територію центру заходять і футбольні агенти, і журналісти. Зокрема, сьогодні особливий інтерес до тренування «біло-синіх» у контексті майбутнього протистояння «Динамо» з «Валенсією» виявляв кореспондент відомої іспанської газети Marca. Усе це створює атмосферу справжнього футбольного містечка серед середземноморських курортів.

Рівняння на Вукоєвича!

Як правило, будь-яке тренування починається з пробіжки. Винятком не став і ранок четверга. Щоправда, пробіжка була не такою тривалою, як учорашня. Потім гравці почали розминку під керівництвом Віталія Кулиби, яка включала в себе вправи на розтяжку, біг на короткі дистанції через бар'єри, а потім навколо тренувальних стійок. Усе це було підготовкою до тестування, яке проводив Олег Блохін.

Після цього прийшов час ігрових вправ. Та група гравців, якою керував головний тренер, розділилася на дві команди й зіграла на половину поля на великі ворота, а друга, під наглядом Сергія Реброва, грала без воротарів на дві пари маленьких воріт.

Стомлені, але задоволені гравці поверталися до роздягальні, а звідти – до автобусу. Попереду на них чекали кілька годин відпочинку в готелі, й... знову тренування. Завжди товариський Огнєн Вукоєвич, проходячи повз представників клубних медіа-ресурсів, навіть після виснажливого заняття, посміхаючись, знайшов у собі сили сказати кілька слів: «Бачили, хто пробіг краще за всіх? Звичайно ж, я! 30 років – а сили ті ж самі!»

Бийте! Не бійтеся!

Вечірнє тренування було повністю присвячене ігровим вправам. Після ґрунтовної розминки футболісти були поділені на дві повноцінні команди та провели нетривалі двохсторонки.

Голкіпери займалися під керівництвом Михайла Михайлова. Кілька молодих динамівців допомагали їм у цьому, виконуючи удари з близької та середньої дистанцій. Чи могли вони років десять тому уявити собі, що будуть тренуватися разом із самим Шовковським!? Особливо добре удари вдавалися Калитвинцеву, що, втім, не дивно. Коли Влад кілька разів поспіль поцілив у поперечину, Олександр жартома сказав «Зрізки бувають!» А після одного з промахів Рижука капітан команди підбадьорив молодого захисника, щоправда, також не без гумору: «Не бійся, якщо ти будеш влучати по воротах, я в тебе тарілку за вечерею не заберу!»

Так завершився другий тренувальний день динамівців на зборі в Іспанії. Завтра в них буде ще один, не менш насичений, після чого кілька днів тренувань буде менше, зате додадуться контрольні матчі.

обговорити на форумі

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер