Збірна України: перевірка сил на Кіпрі

Збірна України: перевірка сил на Кіпрі
Артем Мілевський; ffu.org.ua

Національна збірна України на початку лютого візьме участь у 12-му Міжнародному турнірі на призи Футбольної асоціації Кіпру. В ньому зіграють чотири збірні – окрім команди Олексія Михайличенка, це Кіпр, Словаччина та Сербія.

Наші хлопці зіграють 10 лютого із словаками, а в разі перемоги, у фіналі боротимуться з переможцем пари Кіпр – Сербія. Також регламентом турніру передбачений поєдинок за третє місце, тому два спаринги з якісними суперниками нашій збірній забезпечено.

Як відомо, в цей час «Динамо» проводитиме збори в Іспанії. Головному тренеру команди Юрію Сьоміну в рамках учбово-тренувального збору в Іспанії доведеться кілька днів обходитися без основних гравців. Коло потенційних динамівських кандидатів, які одягали жовто-сині майки збірної, достатньо великий. Це воротарі Станіслав Богуш і Олександр Шовковський, захисники Тарас Михалик і Андрій Несмачний, півзахисники Олександр Алієв і Сергій Кравченко, нападник Артем Мілевський. Також до цього списку можна додати і півзахисника Олега Гусєва, який, щоправда, практично повністю пропустив першу частину сезону через важку травму коліна. Не виключено, що Олексій Олександрович надасть можливість дебютувати в головній команді країни і комусь з молодих футболістів «Динамо».

Окрім турніру на Кіпрі за участю збірної України, товариські та офіційні матчі проводитимуться по всьому світу. Так, збірна Узбекистану зіграє два товариських поєдинки проти Об'єднаних Арабських Еміратів (28 січня) та Азербайджану (1 лютого), після чого підопічним Мірджалола Касимова доведеться провести відбірковий матч до чемпіонату світу проти Бахрейна (11 лютого). Нападник «Динамо» Максим Шацьких на правах капітана збірної готуватиметься разом із командою до відповідального поєдинку.

Збірна Фінляндії з Романом Єременком у складі проведе два товариських поєдинки: спочатку фіни зіграють у Токіо з японцями (4 лютого), а потім – у Фаро з португальцями (11 лютого). Також 11 лютого пройдуть два матчі, можливо за участю динамівців: збірна Марокко (Бадр Ель Каддурі) прийматиме чехів, а хорвати (Огнєн Вукоєвич) поїдуть до Бухареста – в гості до румунів.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер