«Навала» успіху не принесла…

«Навала» успіху не принесла…

У порівнянні з недільною грою проти харківського «Металіста» стартовий склад «Динамо» змінився майже наполовину. У лінії захисту Олега Гусєва та Александара Драговича замінили Данило Сильва та Домагой Віда, у півзахисті замість Мігеля грав Лукман Аруна, а замість Романа Безуса – Юнес Беланда. Ротація відбулася і на позиції нападника. Дьємерсі Мбокані сів на лаву для запасних, а з перших хвилин грав Браун Ідейє.

Ігрові аспекти

«Біло-сині», як і належить господарям поля, почали зустріч активно, подавши кілька кутових поспіль. Гості відбилися, але на четвертій хвилині зустрічі все ж їхньому голкіперу довелося виручати свою команду після прицільного удару Аруни з дальньої дистанції. Незабаром Ідейє ледь не замкнув навіс із правого флангу у виконанні Беланди.

Незважаючи на перевагу «біло-синіх» у контролі м'яча, бельгійці не виглядали безнадійними. Їхні контратаки були не менш небезпечними. На 14-й хвилині Максим Коваль вступив у гру, відбивши удар Кумордзі, який вийшов практично сам-на-сам із кіпером «Динамо». Потім Ковалю довелося потрудитися, коли воротам «біло-синіх» по черзі загрожували Фоссен та Мбойо, які пробивали з меж штрафного майданчика.

У середині тайму реальний момент, щоб відкрити рахунок, був у Ярмоленка.

Андрій прийняв пас від Данило Сильви і пробив із близької відстані – воротар бельгійців був на висоті. Наприкінці тайму Ярмоленко вивів на ударну позицію Ідейє, але Брауну не дали пробити з лінії воротарського майданчика.

Динамівці виконали дев'ять кутових за перший тайм, однак жоден із них не привів до по-справжньому гольової ситуації біля воріт Кетелеша. Не принесли успіху й удари по воротах з гри. Після перших 45-ти хвилин на табло «Олімпійського» красувалися похмурі нулі. Команди йшли на перерву під свист трибун...

Маріо Беєн ще в першому таймі зробив вимушену заміну. Травмувався Мбойо, який грав на вістрі. Горіус, який вийшов замість нього, став грати на позиції відтягнутого форварда, а на місце центрального нападника висунувся капітан команди Фоссен. Забігаючи наперед зазначимо, що ця заміна анітрохи не збавила гостроти атакуючим діям «Генка».

Підопічні Олега Блохіна першими вийшли з роздягалень у другому таймі. На цей момент не надто активного Беланду змінив Безус.

Роман швидко проявив себе на полі, небезпечно пробивши здалеку – м'яч просвистів поруч зі стійкою. Другий заміною Олег Блохін випустив на поле спеціаліста з бельгійського чемпіонату Мбокані, замінивши Ідейє.

Динамівці продовжували шукати щастя біля воріт гостей, проте вже на 62-й хвилині опинилися в ролі наздоганяючих. Камю віддав пас на Фоссена, який пропустив м'яч на Горіуса. Жульєну вдався більярдний удар з-під Данило Сильви з-за меж штрафного, і м'яч прошмигнув у правий від Коваля кут воріт.

В останні хвилини матчу підопічні Блохіна в режимі «навали» притисли гостей до воріт, і навіть створили кілька небезпечних ситуацій, але зрівняти рахунок у матчі з 74-м клубом у рейтингу УЄФА так і не змогли.

Ключовий момент

Градус напруги біля воріт гостей досяг межі на третій компенсованій хвилині. Ленс із лівого флангу знайшов пасом у штрафному Ярмоленка, Андрій розстрілював ворота практично впритул, однак блискуче зіграв угорський воротар Кетелеш.

Топ-персона

Впевнена гра на останньому рубежі Максима Коваля вберегла «біло-синіх» від ще більших неприємностей. Особливо надійно грав Максим у складних епізодах у першому таймі.

Ліга Європи УЄФА. Група G. 1-й тур

19.09.2013. м. Київ. НСК «Олімпійський». 30,345 глядачів

«Динамо» – «Генк» – 0:1 (0:0)

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Віда, Хачеріді, Тремулінас, Вукоєвич, Аруна (Гусєв, 72), Ярмоленко, Беланда (Безус, 46), Ленс, Ідейє (Мбокані, 56).

«Генк»:
Кетелеш, Нгонгка, Мбоджі, Кулібалі, Чіманга, Кумордзі, Хайленд, Буффель, Камю (Лімбомбе, 90+1), Фоссен (Жозеф-Монроз, 80), Мбойо (Горіус, 31).

Гол: Горіус (62).

Попередження: Віда (47) – Буффель (61), Камю (90), Кетелеш (90 +3) .

Статистика (у дужках – за підсумками першого тайму)

 «Динамо»

 

«Генк»

0 (0)

Голи

1 (0)

3 (2)

Гольові моменти

1 (1)

57 (53)

Володіння м'ячем (%)

43 (47)

77 (43)

Атаки

45 (28)

17 (7)

Усього ударів

7 (5)

9 (4)

Удари в площину воріт

6 (4)

8 (3)

Удари повз воріт

1 (1)

5 (4)

Сейви

9 (4)

0 (0)

Стійки і поперечини

0 (0)

12 (9)

Кутові

2 (2)

1 (0)

Офсайди

5 (2)

9 (3)

Порушення правил

8 (2)

1 (0)

Жовті картки

3 (0)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера, А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер