Найефективніший – Дьємерсі МБОКАНІ!

Найефективніший – Дьємерсі МБОКАНІ!

Що не кажіть, подібне є складним завданням для футболіста будь-якого ігрового амплуа.

Однак, воно з легкістю було вирішене нашим конголезьким форвардом Дьємерсі Мбокані, який, відігравши 22 липня 2014 року матч за Суперкубок України проти донецького «Шахтаря», три з половиною місяці відновлювався після перенесеної операції.

Д’ємерсі МБОКАНІ!

Повернувся він 23 листопада в матчі 13-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги в Запоріжжі проти «Металурга», а вже в наступному турі знову продемонстрував свої неабиякі голеадорські здібності. У тому поєдинку «біло-сині» на виїзді в Полтаві переграли з великим рахунком місцеву «Ворсклу» – 3:0.

Багато шанувальників динамівців очікували на складний поєдинок. Окрім дуже дисциплінованого суперника, на шляху здобуття підопічними Сергія Реброва трьох важливих очок були й ліміт часу на підготовку, не дуже вдалий переліт, що завершився посадкою в Харкові, затримка в дорозі з першої столиці до Полтави та важкі погодні умови.

На момент стартового свистка одесита Віктора Швецова стовпчик термометра опустився до -6. До того ж, увесь день ішов сніг, який так і супроводжував усю гру команди.

Але для справжнього бомбардира всі ці негаразди та навіть відсутність належної ігрової практики виявилися перешкодами, які можна подолати, що й підтвердив Мбо, оформивши дубль.

Ще один гол конголезець записав у заключному матчі першої половини сезону Прем'єр-ліги, спрямувавши м'яча до сітки воріт донецького «Металурга».

Таким чином, для того, щоб забити гол (загалом три в чотирьох матчах), Мбокані знадобилося в середньому 79 хвилин, що зробило його найбільш ефективним серед усіх гравців, які забивали у складі київського «Динамо» в першій частині поточного сезону!

Олег Задерновський

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер