Назар Волошин: «Хочемо довести, що втрачене чемпіонство минулого сезону - випадковість»

Назар Волошин: «Хочемо довести, що втрачене чемпіонство минулого сезону - випадковість»

Хавбек «Динамо» Назар Волошин, який відзначився у грі із «Зорею» (4:2) забитим м'ячем і результативним пасом, прокоментував ключові моменти матчу та розповів про чемпіонські амбіції команди.

- Ми грали об 11-й ранку, це початок спеки, тому було важко. Матч вийшов емоційним, адже забили багато хороших м'ячів і забрали цю перемогу.

- Можна сказати, що перший гол - твого авторства, адже ти блискуче виконав штрафний, після якого Попов у дотик спрямував м'яч у ворота?

- Не знаю. Я розрахував подачу, і Попов побіг до тієї зони, куди я направляв м'яч. У нас добре вийшла взаємодія, ми забили гол і вивели команду вперед.

- Ви створювали моменти, добре працювали в атаці, але чому дозволили «Зорі» відігратися?

- Напевно, крайні хавбеки - я і Уваров - мало опускалися та не допомагали в обороні. Тому суперники повозили наших захисників і забили такий безглуздий гол у першому таймі. Але потім ми зібралися та забили ще один м'яч.

- У тому моменті тобі довелося брати гру на себе - ти влучив у дальній кут. Удар читався чи можна було робити передачу?

- Я дуже хотів відзначитися голом у цій грі, адже давно не забивав. У тому моменті Яцик віддав мені пас на хід, я відірвався на швидкості, побачив вільний кут і направив туди м'яч.

- Тренер каже, що ти міг сумніватися - забивати чи віддавати передачу. У цьому епізоді зробив усе правильно?

- Я намагаюся більше асистувати. У минулому сезоні вдалося віддати 17 гольових передач. Але зараз намагаюся, крім передач, ще забивати голи.

- Ми сьогодні побачили у грі новачка команди - Самбу Діалло. Наскільки швидко ви зігралися?

- Самба тренується з нами вже близько місяця. Вважаю, що він дуже добре себе показує. Але йому поки не вистачає розуміння нашої мови - Самба тільки трохи знає англійську. Гадаю, після періоду адаптації він буде ще краще розуміти стиль нашої гри. Загалом - він молодець.

- Такі дебюти, коли гравець зробив дві гольові передачі, запам'ятовуються?

- Так, гадаю, для нього цей матч запам'ятається з позитивного боку. Він добре виступив, віддав два асисти, а якби ще забив гол - ціни б йому не було.

- Ти повернувся після зборів із першою командою. Чи відчуваєш додаткову відповідальність і тиск?

- Хочеться показати приклад молодим хлопцям, які перейшли до нас з академії. Трапляються і нерви, з якими я не можу впоратися, адже вони не завжди розуміють наш футбол. Але намагаємося все награвати.

- Після закінчення зборів ти повернувся до розташування U19. Що тобі казав тренерський штаб «Динамо»? Ти залишаєшся в полі зору першої команди?

- Так, мені сказали, що за мною спостерігатимуть, головне - щоб я прогресував.

- Для тебе збори повинні запам'ятатися тим, що ти був наймолодшим гравцем в обоймі Мірчі Луческу?

- Два роки поспіль я був наймолодшим на зборах, і це, вважаю, гідно.

- Які цілі ставить перед собою команда в юнацькій першості? Зрозуміло, що чемпіонські амбіції ніхто не відміняв.

- Звичайно! Тільки «Динамо», тільки перемога. Ми повинні забрати перше місце, адже минулого сезону допустили осічку та хочемо довести, що це була випадковість.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер