Не футболом єдиним: «Динамо» стає ближче

Не футболом єдиним: «Динамо» стає ближче

“Динамо” ніколи не залишається осторонь у таких випадках та не кидає своїх прихильників у біді. Упродовж року клуб здійснював та підтримував чимало благодійних активностей, піклувався про реабілітацію військовослужбовців, воїнів АТО та ООС, радував наймолодших уболівальників із дитячих будинків. 

***

Уже не перший рік клуб надає допомогу та всебічну підтримку захисникам України, які боронять кордони нашої держави на сході країни, а Ігор Суркіс особисто запрошує на важливі матчі “Динамо” військовослужбовців, які були в зоні бойових дій та проходять післяфронтову реабілітацію.

Гравці “Динамо” регулярно навідуються до Головного військового клінічного госпіталю, де проходять реабілітацію важкопоранені воїни ЗСУ. Клуб надає бійцям не тільки моральну підтримку та позитивні емоції, які, безумовно, дуже важливі, але і забезпечує найнеобхіднішими речами, одягом, медикаментами. 

Тих воїнів, які вже оговтались від важких травм, клуб запрошує на найцікавіші матчі на “Олімпійському”, які вони переглядають у комфортабельних умовах із VIP-сервісом. 2019-го року на матчі “Динамо” запрошувалися не лише бійці, які проходять реабілітацію в головному військовому шпиталі. Ветерани і герої АТО, діючі службовці ЗСУ, які брали і беруть участь у війні на Донбасі, спостерігали за поєдинками “біло-синіх” на “Олімпійському” і в рамках співпраці ФК “Динамо” і комунальної бюджетної установи “Київський міський центр допомоги учасникам АТО” . 

***

Однією з найбільш важливих і позитивних подій року стало повернення на батьківщину полонених українських моряків, яких довгий час утримували в СІЗО в Москві. Невдовзі після повернення з полону моряків доставили у військовий госпіталь. Щоб підтримати моральний стан моряків, висловити їм свою повагу, а також подякувати за мужність і силу волі, які стали прикладом патріотизму і любові до своєї країни, до центрального військового госпіталю приїхала основна команда київського «Динамо» в повному складі за винятком гравців збірних, а також тренерський штаб «біло-синіх» на чолі з Олексієм Михайличенком.

Динамівці прибули в госпіталь не з порожніми руками. Історія з динамівськими футболками, які допомогли підтримати моральний стан полонених у важкі дні перебування в ув'язненні, мала продовження - кожен із них отримав по сумці з повним комплектом динамівської клубної екіпіровки, а також інші приємні подарунки - м'ячі, книги, динамівські шарфики, а також абонементи на домашні матчі нашого клубу.

***

Уже п'ять років "Динамо" сприяє проведенню Кубка Героїв АТО, де беруть участь військовослужбовці, які проходять реабілітацію. Фінальні матчі Ліги АТО традиційно проводяться на стадіоні "Динамо".

ФК "Динамо" Київ опинився поруч у важку хвилину, коли допомога знадобилася військовослужбовцю, учаснику АТО Сергію, який є прихильником “Динамо” ще з 90-х років. 

Перебуваючи в зоні бойових дій, боєць відчув негаразди зі здоров’ям, а коли опинився у військовому шпиталі, у нього виявили онкологічне захворювання. Коли інші поранені бійці, що проходять реабілітацію в госпіталі, потрапили до VIP-ложі на матч “Динамо” на “Олімпійському”, куди наших воїнів особисто запросили Ігор та Григорій Суркіси, з ними була волонтер Лара Арнова. Під час зустрічі вона і розповіла про хворобу Сергія та про те, що йому потрібен курс хіміотерапії, на що отримала негайну згоду допомогти. Після отримання необхідної інформації про ліки, рахунок був одразу оплачений, а вже через три дні ліки доставлені безпосередньо в госпіталь.

Клуб піклується і про дітей воїнів АТО. Приміром на початку липня клубний стадіон “Динамо” відвідали діти воїнів АТО з села Стоянов Львівської області. Крім приємних, позитивних емоцій та вражень, усі діти отримали подарунки від футбольного клубу “Динамо”.

***

Нерідкими є візити футболістів “Динамо” до шкіл-інтернатів, дитячих будинків. Зокрема у жовтні динамівці відвідали Центр соціально-психологічної реабілітації №1, розташований на Троєщині. Цей візит дав старт нової благодійної акції під назвою “Динамо стає ближче”, ініціатива створення якої належить президенту “Динамо” Ігорю Суркісу.

Відправним пунктом на шляху акції став Центр соціально-психологічної реабілітації, призначений для тимчасового розміщення дітей сиріт, позбавлених батьківського піклування, тимчасово вилучених із біологічної сім'ї, повернутих з опіки або усиновлення, знайдених на вулиці та інших категорій дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Гравці основи “Динамо” зіграли з дітлахами у футбол та подарували їм чимало позитивних емоцій та презентів. 

***

У листопаді в рамках соціального проекту “Динамо стає ближче” до дітей, які перебувають у дитячій лікарні “Охматдит”, завітали форвард “біло-синіх” Фран Соль разом із дружиною Аїдою. Діти з різних відділень “Охматдиту” зібралися у Школі Супергероїв, що діє в лікарні та є першим навчальним проектом в Україні, який допомагає дітям вийти з лікарняної палати та цікаво і з користю проводити час між процедурами. Одним із Супергероїв, який завітав до дітей, і став Фран Соль, який подарував дітям атрибути для цікавих активностей і занять спортом від ФК “Динамо” Київ.

У грудні в рамках проекту “Динамо стає ближче” матч “біло-синіх” на “Олімпійському” відвідали особливі та почесні гості: подивитися гру улюбленої команди на особисте запрошення Ігоря Суркіса прибули вихованці дитячого будинку сімейного типу з міста Узин. Такий подарунок футбольний клуб зробив дітям напередодні Дня Святого Миколая. Вони розмістилися в комфортній ложі, яку виділив для них клуб, звідки з напоями і частуваннями залюбки спостерігали за грою улюбленої команди. Поспілкуватися з дітьми завітали Микита Бурда та Артем Шабанов, які прийшли не з порожніми руками, тож така подія викликала у маленьких гостей щиру радість та непідробне захоплення.  

***

Інша благодійна ініціатива київського “Динамо” вже давно стала клубною традиційною. 2019-го року вона відзначила своє 25-річчя. Мова про традиційні зустрічі “Динамо” - дітям Чорнобиля”, які проводяться в конференц-залі стадіону “Динамо” двічі на рік - напередодні або в день чергової річниці аварії на Чорнобильській АЕС та напередодні новорічних свят. Динамівці зустрічаються з дітьми, які постраждали від наслідків найстрашнішої техногенної катастрофи ХХ століття, спілкуються та дарують пам'ятні подарунки. Вони вже давно стали повноцінними членами динамівської сім'ї та можуть вважати клуб своїм домом. Діти завжди чекають на ці зустрічі з нетерпінням.

“Динамо” ніколи не залишається осторонь благодійних ініціатив, яким клуб може посприяти в будь-який спосіб. Це і поодинокі випадки допомоги хворим, і сприяння проведенням аматорських турнірів, і власні благодійні ініціативи окремих футболістів. Кілька разів динамівці допомагали здійснювати мрії героям однойменного проекту “Здійсни мрію”, який реалізовують “1+1 медіа” і ТСН спільно з благодійним фондом “Ти не один”.

Соціальні акції “Динамо” стали вже доброю традицією на матчах “біло-синіх” та за межами стадіону. Багато таких акцій із поодиноких перетворилися на постійні. І це дає можливість ще більшій кількості людей відвідати матчі улюбленої команди, відчути підтримку, отримати заряд емоцій і, можливо, зробити ще один крок на шляху до душевної гармонії.

 Ігор Бондаренко

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер