Не «mad Ukrainians» у Лісабоні

Не «mad Ukrainians» у Лісабоні

Поїздка до Лісабону на матч останнього туру групового етапу Ліги чемпіонів проти місцевого «Спортинга» не мала для динамівців жодної турнірної мотивації. Тим не менше, звичайно, хотілось завершити європейський сезоні красені-стадіоні на мажорній ноті.

Погода в столиці Португалії не порадувала особливою теплотою. Київські журналісти відверто здивувались настільки низькій як для південної країни температури – всього лише 11-12 градусів. В океані, до якого потрібно їхати електричкою до сусіднього містечка Кішкаіш, не покупаєшся. А от грати в футбол – саме те!

До речі, у бесіді з одним із київських журналістів житель Португалії зауважив, що в таку погоду купатись лише «mad Ukrainians» («божевільні українці»), і якщо хтось із нас усе ж залізе в холодний океан, він дійсно повірить, що «Динамо» може обіграти «Спортинг». Тим не менше, незважаючи на бравурні висловлювання, ніхто з української пишучої братії так і не наважився випробувати води Атлантичного океану. Як результат – після фінального свистка матчу на «Жозе Альваладе» на табло світились невтішні для «Динамо» 3:0 на користь господарів.

Особливим інтересом серед глядачів поєдинок не користувався. Стадіон із місткістю 50 тисяч був заповнений менш ніж на половину – за інформацією клубної прес-служби матч зібрав 19 тисяч уболівальників. Відвідали гру і два солідні фан-угрупування «біло-зелених». Оскільки ворожнеча між ними розгорілась не на жарт (про що також згадувалось на після матчевій прес-конференції у спілкуванні Паулу Бенту з журналістами), то, природно, розмістились вони на протилежних трибунах за воротами, намагаючись впродовж матчу перекричати один одного.

Динамівська підтримка складалась із групи з 15 чоловік, яких було чути лише перед початком поєдинку. У такій кількості перекричати горластих португальців – затія просто нереальна.

Після гри журналістам вдалось зловити лише кількох гравців «Динамо» для традиційних після матчевих коментарів. Але ще більше розчарування представників нашої делегації підстерігало під час проходження митних воріт безпосередньо перед посадкою на літак. Подарунковий складаний ніж, банки з паштетом, гелі для душа – усе це стало здобутком португальських митників. І не допомогли завіряння, що, мовляв, із України з усім цим добром випустили – чому тоді не можна додому їх забрати?

Укупі з негативним результатом, показним командою, враження від поїздки на Піренеї залишилось двояким. Будемо сподіватись, що в майбутньому ще випаде нагода повернутись на батьківщину легендарного мандрівника Васка да Гами і взяти реванш у місцевих «левів».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер