«Нефтчі» (Баку): візитка суперника

«Нефтчі» (Баку): візитка суперника

Візитка:

Заснований: март 1937

Кольори: білий, чорний

Стадіон: «Баксель Арена»

Президент: Кямран Гулієв

В.о. головного тренера: Фізулі Мамедов

Поточна позиція в чемпіонаті Азербайджану: 2

Середній вік гравців: 26,5 років

Титули:

Чемпіон Азербайджану: 8 титулів

Кубок Азербайджану: 7

Суперкубок Азербайджану: 2

Кубок чемпіонів Співдружності: 2006

Поточний сезон

У чемпіонаті Азербайджану позаду вже 14 турів, і «Нефтчі» розташувався на другому місці, набравши 25 очок, а на першій позиції - «Карабах». Найближчі суперники - «Кешля» (23 очки), «Сумгаїт» (18), «Зіря» (17) і «Сабах» (13). Друга частина сезону в Азербайджані стартує з 1 лютого.

У Кубку Азербайджану «Нефтчі» не пробився до півфіналу, програвши клубу «Сумгаїт» із загальним рахунком 0:1.

Єврокубкова кампанія сезону 2019/20 почалася з 1 кваліфікаційного раунду Ліги Європи. «Нефтчі» крок за кроком пройшов «Сперанця» (Молдова) і «Арсенал» (Росія), але в 3-му раунді поступився ізраїльському «Бней Ієгуда» і вибув із турніру.

Підготовка

«Нефтчі» вже тиждень перебуває в Туреччині, де також готується до другої частини сезону. Після нетривалої роботи в Баку, команда прибула до Антальї і вже провела 15 січня спаринг проти польського ЛКС, програвши з рахунком 0:4. Після матчу з «Динамо» «Нефтчі» проведе ще один контрольний поєдинок із чернігівською «Десною» 24 січня.

Склад

«Нефтчі» - команда досить молода, середній вік гравців - 26,5 років. Воротарська лінія повністю укомплектована азербайджанцями, а основним голкіпером є 29-річний Салахат Агаєв.

В інших лініях дотримується паритет між місцевими футболістами і легіонерами. В обороні ключовими є українець Антон Кривоцюк, який прийняв азербайджанське громадянство, серб Воїслав Станкович, і азербайджанець Омар Булуда. У півзахисті на передових ролях переважно місцеві гравці - азербайджанці Емін Махмудов, Намік Алескеров і Рахман Гаджієв, гаїтянин Соні Мустівар і бразилець Даріо. Провідний форвард - 29-річний француз Стівен Жозеф-Монроз (13 матчів у чемпіонаті, 6 голів, 2 гольові передачі).

Під час зимового трансферного вікна клуб підписав правого вінгера Самана Нарімана Джахана («Машин Сази») і нападника Ібрагіма Алієва («Сумгаїт»). Відзначимо, що вихованець «Динамо» Кирило Петров, який виступав за «Нефтчі», 13 січня 2020 року залишив азербайджанський клуб і повернувся в Україну. Захисник підписав контракт з ковалівським «Колосом».

Історія протистоянь

«Динамо» і «Нефтчі» на офіційному рівні зустрічалися 52 рази у рамках Вищої ліги СРСР, з яких на рахунку «біло-синіх» 24 перемоги, 19 нічиїх і 9 поразок, і провели між собою два контрольні поєдинки:

09 липня 2012. «Динамо» - «Нефтчі» - 5:0

03 липня 2014. «Динамо» - «Нефтчі» - 2:2

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер