Непомітні зірки, що засяяли у матчах проти київського «Динамо»

Непомітні зірки, що засяяли у матчах проти київського «Динамо»

Свої перші офіційні матчі цього року команда Сергія Реброва проведе в Лізі Європи проти «Генгама». В цій команді є футболіст, який виокремлюється на загальному тлі французького клубу, що бореться за збереження місця в Лізі 1 та на якого варто звернути увагу динамівцям. Звуть його Клаудіо Бовю, народжений в екзотичній державі Гваделупа. Саме цей в'юнкий 26-річний півзахисник є абсолютно найкращим у нинішньому складі «Генгама», забивши в поточному сезоні в різних турнірах уже 16 голів.

Детальніше про нього ми розповімо ближче до наближення матчу нашої команди з французами, а поки згадаємо про тих гравців, які, блиснувши в поєдинках із київським «Динамо», потім також швидко опинилися в тіні футбольного небосхилу.

1. Ларс Баструп («Гамбург»)

Першим у цьому списку ми розташували данського форварда Ларса Баструпа. 2 березня 1983 року він тричі у виїзному матчі 1/4 фіналу Кубка Чемпіонів поцілив у ворота Віктора Чанова, повністю забезпечивши своєму «Гамбургу» переконливу перемогу – 3:0.

Уже в наступному сезоні він повернувся на батьківщину до маловідомого клубу «Сковбаккен», а в 1986 році остаточно повісив бутси на цвях у лавах «Ікаста».

2. Сезар Бріто («Бенфіка»)

Два голи, забиті нападником Сезаром Бріто, поклали початок розгрому «біло-синіх» 1 квітня 1992 року в матчі групового етапу Кубка Чемпіонів, який завершився домашньою перемогою «Бенфіки» – 5:0.

Уже за два сезони Бріто залишив лісабонський клуб, провівши залишок своєї кар'єри в малопримітних «Белененсеші», «Саламанці», «Мериді» та «Ковільї».

3. Марко Ді Вайо («Ювентус»)

Цей форвард пограв за свою кар'єру в 11 клубах, найвідомішим з яких став туринський «Ювентус». Його дубль 25 вересня 2002 року допоміг підопічним Марчело Ліппі досягти перемоги з великим рахунком над динамівцями у домашньому матчі Ліги чемпіонів – 5:0.

Через два роки кар'єра Ді Вайо, який подавав великі надії, пішла за низхідною та завершилася в 2014-му році... в Канаді у складі клубу «Монреаль Імпакт».

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер