Непривітний Стамбул в останній день Рамадану

Непривітний Стамбул в останній день Рамадану

Стамбул зустрів делегацію київського «Динамо» не особливо привітно. Температура в столиці Туреччини не перевищувала позначки в 20 градусів, що ненабагато вище, ніж у Києві. А похмура погода з дощиком (по прильоту Стамбул взагалі зустрів нас рясною зливою) викликала ностальгію про рідне місто.

Що хотілося б відзначити в першу чергу – в місцях, які вдалося побачити за неповний день перебування в Стамбулі, не вдалося помітити жодного нагадування про майбутній матч. Звичайно, гуляючи містом, нам зустрічалися окремі хлопці в футболках одного з трьох китів турецького футболу – «Галатасарая», «Фенербахче» або «Бешикташа», – але масового скупчення фанатів спостерігати не доводилося. Втім, упевнений, ніщо не зашкодить туркам сьогоднішнім вечором заповнити «під зав’язку» 55-тисячний «Шюкру Сарачоглу».

В день прильоту «Динамо» в жителів Туреччини був останній день поста – Рамадана. Протягом Рамадана, який триває місяць, правовірні мають поститися від настання ранкового намазу до настання вечірнього намазу. Впродовж дев'яти днів, на честь закінчення місяця Рамадана, проводиться свято разговення. Всі віруючі вітають один одного словами «Ід мубарак!» («Щасливого свята!»).

Проте, Рамадан не заважав футболістам «Фенербахче» з повною відповідальністю готуватися до матчу Ліги чемпіонів проти «Динамо». Успішний виступ в поєдинках групового турніру має повернути футболістам турецького віце-чемпіона віру в свої сили. Адже в чемпіонаті справи поки йдуть не найкращим чином. Поразка в матчі чемпіонату Туреччини від «Сівасспора» стала вже третьою в сезоні, через що «Фенербахче» перебуває на незвично низькому для себе 10-му місці.

Пройшло тільки п'ять турів, але вже зараз особливо завзяті вболівальники «жовто-синіх» вимагають відставки іспанця Луїса Арагонеса. Наставник же, як і його підопічні, зберігає спокій. До неймовірної напруги йому не звикати: за той час, поки Арагонес очолював збірну Іспанії, йому довелося почути немало невтішних слів на свою адресу. А все в результаті закінчилося перемогою іспанців на чемпіонаті Європи в Австрії і Швейцарії... Сподіватимемося, що намацати свою гру і розпочати сходження до вершинам «Фенербахче» вдасться лише після поєдинку з «Динамо».

І наостанок про погоду. На сьогоднішній вечір синоптики прогнозують переважно безхмарну погоду за температури повітря +14-16 градусів. Як бачимо, все розташовує до того, що сьогодні ввечері на «Шукрю Сарачоглу» ми побачимо красивий футбол у виконанні футболістів обох команд. А переживати будемо, звичайно ж, за наших хлопців. Разом до перемоги!

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), зі Стамбулу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер