Невдала кінцівка сезону

Невдала кінцівка сезону

П’ятий рік поспіль динамівці зупиняються в груповому турнірі Ліги чемпіонів. З кожним роком набираємо все більше очок, все впевненіше граємо, але результат залишається незмінним – третє або четверте місце. Навіть вельми почесний вихід до 1/16 Кубку УЄФА не втішає “біло-блакитну” торсиду - на відстані “витягнутої руки” було продовження боротьби в Лізі чемпіонів.

Аналізувати виступ “Динамо” в осінньому етані євротурніру часу буде ще достатньо. Нині, по гарячим слідам, не важко простежити, що команді не вистачило досвіду зібратися на єдиний, найважливіший з турнірної точки зору матч сезону. Мабуть, не беручи в розрахунок домашній поєдинок з “Трабзонспором”, такої кількості браку та невимушених помилок столичні футболісти не дозволяли собі допускати в жодній із зустрічей. Далася взнаки і відсутність класних футболістів, особливо середньої ланки, які здатні переломити хід гри. В Леверкузені жоден з вийшовших у другому таймі гравців не зміг посилити командні дії.

Не важко було вгадати тактику німецької команди. За традицією, в першому таймі підопічні Аугенталлера “приглядаються” до суперника, “нащупують” слабкі сторони, а за справу беруться після перерви. Зайве підтвердження цьому – результативність команди по таймам: три м’ячі в першому проти двох десятків у другому. На жаль, задум звиклих до залізної дисципліни бюргерів 8 грудня спрацював на всі 100%. Чого не скажеш про динамівців. Так, приємно здивувала відмінна функціональна готовність, але куди подівалася колективна гра, бойовий настрій, індивідуальна майстерність?.. Цього вечора жоден з динамівців не зіграв на притаманному йому рівні. Такого німецькі професіонали не прощають.

Можливо, рахунок повністю не відображає співвідношення сил на полі. Щонайменше тричі кияни могли засмутити Бутта (Гусєв, Родольфо, Клебер), за часом володіння м’ячем приблизна рівновага. Але не змогли наші оборонці вгледіти за невгамовними форвардами Вороніним та Бербатовим. Андрій у цьому матчі взагалі був найкращим на полі, з його опікою так і не впорався спочатку Гусин, а згодом і Федоров. Таранна та швидкісна манера гри форварда наводила паніку на захисні редути динамівців, чого не скажеш про наших нападників, які стали для німецьких “зубрів” на чолі з Новотни легкою здобиччю.

Залишається сподіватися, Йожеф Сабо зробить висновки з осіннього лігочемпіонівського марафону. Звичайно, були і приємні сторони, як не згадати п’ять турів у лідерах турнірної таблиці, відмінна гра в домашніх матчах, багато забитих м’ячів. Все це можна буде продовжити в матчах іншого євротурніру – Кубку УЄФА. До зустрічі навесні!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер