Нічия з прицілом на перемогу

Гра в Роттердамі повинна була довести доцільність претензій динамівців на вихід до наступного раунду Ліги чемпіонів. Після нокаутуючої поразки від “Ювентуса” відтепер можна сміливо казати, що в Італії сталося непорозуміння, а динамівська дружина знов готова до покорення найвищих єврокубкових вершин...

У Голландію команда прибула в гарному настрої. Чільний осінній графік виступів, коли ігри в чемпіонаті України чередуються з Лігою чемпіонів та виїздами більшості гравців до національних збірних, не дає часу на відновлення, не кажучи вже про цілеспрямовану підготовку до матчів. Як помітив керманич “Динамо” Олексій Михайличенко, перше повноцінне тренування його підопічні провели на... передматчовому занятті в понеділок на полі стадіону “Де Кюйп”.

Порівняно зі стартовим складом киян у Турині в звітному матчі сталося кілька змін. Замість новобранців команди Саблича та Лєко проти “Фейєноорда” вийшли Бондар і Мелещенко. Потрапивший останнім часом під шквал критики останній оборонець Тіберіу Гіоане не дивлячись ні на що знов зайняв своє звичне місце. І, забігаючи наперед, чудово відпрацював увесь матч, не допустивши за 90 хвилин жодної грубої помилки.

Перший тайм пройшов на зустрічних курсах. Часом м’яч подовгу затримувався в середній лінії поля, переходячи через помилки від однієї команди до іншої. Перший по справжньому небезпечний момент поблизу воріт роттердамців виник на 11-й хвилині, коли після навісу Пеєва всюдисущий Хацкевич виборов позицію в оборонця та пробив головою по воротам Зетебієра. Голкіпер не чекав такого розвитку подій від Олександра та проводив м’яч поглядом. На жаль, господарів поля виручила хрестовина, від якої шкіряна куля відскочила в поле.

Голландці не забарилися із відповіддю, плетучи комбінації поблизу динамівських воріт, раз за разом пристрілюючись ударами здалеку. Особливо небезпечні вони в лідера “Фейєноорда” Ван Гойдонка, який майстерно пробиває штрафні. Саме стандартні положення найбільше дошкуляли завжди надійному Віталію Реві.

На початку другого тайму підопічні Олексія Михайличенко повністю віддали ініціативу в руки (а точніше – в ноги) суперника. Чудові можливості відкрити рахунок мали Око та ван Гойдонк, однак кожного разу їм чогось не вистачало. Маючи підтримку практично заповненого 50-ти тисячного стадіону господарі усією командою облаштувалися на половині поля киян. На 56 та 58-й хвилинах голландці двічі отримували право на штрафні удари поблизу воріт, однак це був не вечір Ван Гойдонка. Адже згадаємо, що лише в цьому сезоні форвард встиг відзначитися шість разів, з яких чотири – зі стандартних положень.

Поява в основі “свіжого” Лєко замість ветерана Хацкевича помітно пожвавила гру “Динамо”. Чудові можливості вивести команду вперед втратили Пеєв і Мелещенко, за що одразу могли бути покарані Калу. Обігравши трьох динамівців у останній момент у вийшовшого на побачення з Ревою форварда м’яч вибив Гіоане. Ще одна вдала заміна Михайличенко ледь не стала в матчі переломною. За неповні десять хвилин, проведені Діого Ринконом на полі “Де Кюйпа”, бразилець двічі змушував шанувальників “Динамо” хапатися за голови. Спочатку обігравши фінтами в штрафній оборонця Діого виходив на ворота Зетебієра, однак був звалений на землю. Норвезький арбітр, що “свистів” лише за крайньої потреби, порушення правил не вгледів. У другому випадку на стороні господарів була Фортуна. Отримавши м’яч на лінії штрафної бразилець “заманив” до себе трьох голландців і м’яко відкатив м’яч на набігавшого Шацьких. Потужний удар Максима пролетів у лічених сантиметрах від штанги. Через кілька хвилин фінальний свисток арбітра зафіксував на табло нульову нічию...

Наші суперники по групі свій матч проводили в Турині. Місцевий “Ювентус” не залишив жодних шансів “Ньюкаслу”, перемігши з рахунком 2:0. Таким чином, після трьох турів у активі “Юве” 7 очок. П’ять на рахунку “Фейєноорда”, а одним менше в “Динамо”. З нулями в графі перемоги та нічиї “сороки” замикають квартет учасників. У наступному матчі динамівці на НСК “Олімпійський” прийматимуть роттердамський клуб. Нічия в ньому Київ вже не влаштує.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер