Нічийний початок

Нічийний початок

…При дуже цікавій грі, емоціях, втрачених шансах та захоплюючій інтризі. Динамівці завершили в Донецьку внічию, хоча на перемогу могла розраховувати кожна команда.

Побільше б таких зустрічей у нашому чемпіонаті! Незважаючи на перший тур, коли футболісти явно не в найкращому стані після важких зборів, поєдинок вдався. І передусім, із емоційної точки зору. А що ще потрібно вболівальникам?!

Господарям перемога була вкрай необхідна. По-перше, недавня поразка від динамівської молоді в Суперкубку, по-друге, домашній матч проти головного конкурента по чемпіонату. Але ж і «біло-сині», судячи з розвитку подій, приїхали не за нічиєю. Гірняки всупереч інформації від низки ЗМІ зуміли задіяти Даріо Срну та Ігоря Дуляя, про чиї начебто важкі травми писали та говорили напередодні зустрічі.

Тренери «Динамо» практично повністю змінили склад, який був виставлений в одеському поєдинку. Із тієї основи на полі з'явився лише Тарас Михалик.

Битва вийшла на славу. Гравці обох команд не щадили ані себе, ані суперника. Було багато боротьби, порушень правил та неоднозначних епізодів. То одна, то інша команда більше володіли територіальною ініціативою. Слід визнати, що перша половина зустрічі була за гостями, а після перерви віце-чемпіони більше атакували та контролювали м’яч.

Команди дуже швидко змусили своїх уболівальників понервувати. Уже на 7-ій хвилині Гладкий звільнився від опікунства та бив метрів із 10-ти. Шовковський врятував «Динамо», рівно як і в цілому ряді інших епізодів. Голкіпер киян провів дуже сильний матч, грамотно грав на виходах та показав свою фірмову реакцію після небезпечних ударів гірняків.

У відповідь Корреа вивів один на один із П’ятовим Діого, але бразилець втратив ідеальний шанс. Але досить швидко Рінкон реабілітувався, замкнув головою навіс Гусєва. Зрозуміло, що підопічні Луческу не були налаштовані на такий розвиток подій і на деякий час перехватили ініціативу. Але нічого суттєвого їм це не принесло – на переву команду пішли з мінімальною перевагою «біло-синіх». Приємно було дивитись, як чемпіони довгенько контролювали м’яч, розігрували комбінації та змушували суперника займатись такою незвичною для них справою – вдома діяти від оборони.

Але з перших хвилин другого тайму стало ясно – більше такі «фокуси» в киян не пройдуть. Господарі міцно окупували половину поля динамівців та прийнялись активно облягати штрафний Шовковського. І у досить прикрій ситуації підопічні Дем’яненка пропустили гол-відповідь. Маріка не дуже й небезпечно навішував, але м’яч потрапив у ногу Родріго та зрикошетив у поперечину. Першим зорієнтувався Жадсон і точно пробив із декількох метрів.

На емоціях гірняки побігли забивати другий гол, але ледве не поплатились. Двічі міг відзначитись Гіоане, але в першому випадку Тібі вирішив не бити, а віддав точну передачу, а через кілька хвилин після його випаду господарів врятував П’ятов.


Кілька моментів було і в донецької команди. Але щоразу на шляху м’яча ставав Шовковський. Особливо запам’ятався неймовірний сейв Саші після божевільного за силою удару Раца. Одна із прикрас матчу!

І все ж останнє слово могло залишитись за гостями. Уже в компенсований час класна атака, навіс із правого флангу, Діого скинув м’яч на новачка «Динамо» Ісмаеля Бангуру, але гвінеєць влучити у ворота не зміг, а точніше йому завадив це зробити голкіпер суперника.

Початок можна назвати непоганим. Звичайно, перемога завжди перемога, але і нічия кардинальним чином настрій не зіпсувала. Попереду дербі!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер