Микита БУРДА: «Ми всі дуже старалися й досягли своєї мети»

Микита БУРДА: «Ми всі дуже старалися й досягли своєї мети»

- Яку оцінку можеш дати сезону загалом?

- Вважаю, що ми провели хороший сезон. У другому колі в нас не було жодної поразки, була лише одна нічия у грі з «Шахтарем». Всі гравці дуже старалися впродовж сезону й у підсумку досягли своєї мети стати чемпіонами.

- Чи було перед матчем почуття, що чемпіонство, фактично, у Вас уже в кишені? Чи не було у зв'язку з цим якогось послаблення? Чи все ж таки налаштовувалися на гру з усією серйозністю?

- Хоч ми і відчували, що чемпіонство вже не втратимо, ніхто не розслаблявся. Нам хотілося на мажорній ноті завершити сезон.

- Який момент або матч був вирішальним у сезоні?

- Я гадаю, це перемога над «Іллічівцем». Коли вони лідирували, ми їх переграли тут із рахунком 3:1 та вийшли на перше місце.

- Чи відчувалася принциповість протистояння в іграх із донецьким «Шахтарем»?


- Так, звичайно, «Динамо» принципово мало перемагати «Шахтар». У них дуже хороша команда, з ними важко було грати. Не знаю, чому вони посіли третє місце. Можливо, в них просто невдало склався сезон.

- Як ти вважаєш, із введенням чемпіонату U-19 футболістам стало легше переходити з дитячого футболу до більш дорослого?

- Після випуску з академії я певний час тренувався з дублем та відчував, що дуже важко з дитячого футболу відразу перейти до молодіжної першості. А чемпіонат U-19 – це хороший період, який варто пройти.

- Як ти почуваєшся в ролі капітана?


- Нормально. Радий, що мене обрали. Намагаюся не підвести хлопців.

- У ДЮФЛ теж був капітаном?

- У київському інтернаті (РВУФК) я був капітаном, а коли перейшов до «Динамо», то тут уже не був. І ось у команді U-19 я знову отримав капітанську пов'язку.

- Чи відчувають гравці, що здобули історичне чемпіонство, адже це перший чемпіонат U-19 в історії?

- Так, усі хлопці цим дуже пишаються.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер