Микола Шапаренко: «Головне - намагатися виконувати свою роботу по максимуму»

Микола Шапаренко: «Головне - намагатися виконувати свою роботу по максимуму»

- Миколо, як пройшли перші тренувальні дні з новим тренерським штабом?

- Зараз, на початку, ми знайомимося з новими вправами. Тренування у нас дуже інтенсивні. Потрібно виконувати великий обсяг роботи, багато рухатися з м'ячем. У Луческу європейський підхід, це відразу помітно. Всій команді дуже подобається тренувальний процес, всі слухають тренера і намагаються виконувати його вимоги.

- У тебе вже була індивідуальна розмова з новим тренером?

- Поки ні. Він всіх збирає на теоретичні заняття, де розповідає свою філософію гри: як він її бачить, що хоче бачити від нас.

- Сьогодні була перше ігрове тренування, ви провели, можна сказати, повноцінний матч. Наскільки легко далися ці 90 хвилин у грі?

- Не сказав би, що легко. Є певна втома, так як зараз ми працюємо в режимі двох тренувань на день. Але всі розуміють, що так потрібно, через підготовку та такі матчі будемо набирати ігровий тонус.

- Тим не менше, в кінцівці гри тобі вистачило сил на красивий гол після сольного проходу...

- (посміхаючись) З останніх сил вже пробив. М'яч зрізався і влучив у ворота.

- А в цілому у тебе є установка бити здалеку?

- Мені завжди всі говорять частіше бити по воротах. Але я більше намагаюся віддавати паси партнерам. Думаю, буду намагатися більше брати ініціативу на себе, частіше бити по воротах.

- У команди новий тренерський штаб, тренування зараз відвідує президент клубу. Мотивації у гравців зараз хоч відбавляй?

- Головна наша мотивація - стати тими, ким нас вже довгий час хочуть бачити вболівальники - чемпіонами. Звичайно, те, що Ігор Михайлович приїжджає і підтримує нас зараз, багато коштує. Це означає, що в нас вірять, і ми повинні виправдати цю довіру.

- Те, що збори проводяться в Києві, а не в Австрії, як зазвичай, якось впливає на твій настрій, підготовку?

- Особисто мені, за великим рахунком, без різниці. Що там, як то кажуть, "м'яч круглий, поле рівне", що тут. Головне - намагатися виконувати свою роботу по максимуму.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер