Нікосія в очікуванні великої гри... майже без глядачів

Нікосія в очікуванні великої гри... майже без глядачів

Ті, у свою чергу, поїхавши до аеропорту Валенсії, до останнього намагалися уникнути вильоту до Києва. Вже перебуваючи в авіатерміналі, президент «кажанів» Амадео Сальво, як він сам зізнався іспанським журналістам, пішов на останній крок та особисто зателефонував президенту України Віктору Януковичу. Той запевнив стурбованого іспанця , що проведення матчу в столиці України не передбачається: «Матчу не буде, щоб нам не казав УЄФА».

Після цього остаточно стало зрозуміло, що поєдинок буде перенесено до іншого міста й, як виявилося надалі, навіть до іншої країни. При цьому від президента київського «Динамо» Ігоря Суркіса знадобилася неабияка енергія та зв'язки для того, щоб у найкоротші терміни знайти, як того вимагав УЄФА, стадіон, здатний прийняти матч єврокубкового рівня.

Увечері того ж дня обидва клуби прибули до столиці Кіпру, причому першими дісталися «кажани», лайнер яких приземлився в 21:30.

Літак із динамівською делегацією та журналістами здійснив посадку в Ларнаці трохи пізніше 23.00. Цим же рейсом прибули й представники УЄФА , а також «Валенсії», які завчасно, ще не знаючи про перенесення матчу до Нікосії, приїхали до Києва раніше.

Про настрій у динамівському таборі розповів хорватський півзахисник Огнєн Вукоєвич: «Шкода, звичайно, що не будемо грати в Києві. Шкода динамівських уболівальників. Але спробуємо їх порадувати хорошою грою, щоб здобути позитивний результат та мати перевагу перед зустріччю у Валенсії».

Тепер про саме місце проведення матчу. Гра розпочнеться о 20.00 за київським часом на арені GSP. За цією абревіатурою з трьох букв ховається цілком спортивна назва – Панкіпріотська Гімнастична Асоціація, заснована ще в 1894 році. Саме вона володіє стадіоном, який було побудовано в 2009-му році та здатен вмістити 22859 глядачів. На ньому проводять матчі три місцевих клуби: АПОЕЛ, «Олімпіакос», «Омонія» та приймає суперників національна збірна Кіпру.

Арена є найбільшою на острові й єдиною, яка повністю відповідає вимогам УЄФА. Саме на ній у 2002-му році ізраїльські клуби проводили свої поєдинки в єврокубках через все ті ж причини безпеки . Футбольно-легкоатлетичне ядро є частиною великого комплексу, що включає до себе й інші споруди.

Характерною особливістю з точки зору архітектури є хвилеподібний дах особливої ​​форми над головною трибуною. Розташовується стадіон у південній частині Нікосії, в 6,5 кілометрах від центру міста.

Сьогоднішній матч із цілком зрозумілих причин не передбачає великого інтересу публіки. Передбачається, що гру відвідають не більше 3000 шанувальників футболу.

Динамівці, на правах господарів, одягнуть білий домашній комплект форми, а футболісти «Валенсії» гостьовий варіант у вигляді жовто-червоних футболок та синіх шортів.

Сьогодні в Нікосії буде ясний день, без опадів. Температура повітря на момент стартового свистка англійського рефері Мартіна Аткінскона складе +14°C.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер