Нікосійське поле так і не стало своїм...

Нікосійське поле так і не стало своїм...

Швидше він міг подумати про чергову контрольну передсезонну гру, адже, окрім однієї трибуни, всі інші місця на найкращому стадіоні на Кіпрі, що належить місцевому гімнастичному товариству, були абсолютно порожніми.

Однак, це все ж був справді перший поєдинок «біло-синіх» та «кажанів» на даній стадії плей-оф другого за важливістю єврокубка, причому для динамівців не лише «домашній», а й прем'єрний в офіційних матчах 2014-го року.

Пояснення вищевказаних факторів, що можуть викликати сумнів щодо цього поєдинку, втім, розшифрувати було не складно, варто було лише звернути увагу на чорні траурні пов'язки на руках футболістів обох клубів.

Трагічні події останніх днів у столиці України й стали тим форс-мажором, який відправив обидва клуби на гарний острів у Середземному морі.

Поглянувши на стартові склади, ми в черговий раз змогли переконатися, що журналісти припускають, а головні тренери команд діють. Динамівець Денис Гармаш та валенсієць Соф’ян Фегулі, які прогнозувалися нами як основні дійові особи, до числа перших 11-ти своїх команд не потрапили.

Вони увійдуть у гру в другій половині зустрічі, а в першій, можливо, їхня відсутність і позначилася на тому, що шансів відкрити рахунок суперники один одному так і не надали, завдавши при цьому мінімальну кількість ударів у рамку воріт.

Друга половина матчу минула за відчутної переваги номінальних гостей.

Загалом підопічні Хуана Антоніо Піцці створили сім гольових можливостей, з яких їм вдалося реалізувати дві. У динамівців такий момент був один, але замкнути вивірений простріл Ленса Ідейє не вдалося.

Перераховувати ж втрачені можливості валенсійців не має особливого сенсу, відзначимо лише, що в усіх із них блискучу майстерність продемонстрував Олександр Рибка, який, повернувшись до рамки воріт після дворічної вимушеної паузи, замінив травмованого тезку Шовковського.

Але гол у ворота «Динамо», так чи інакше, назрівав. На 79-й хвилині черговий, сьомий за ліком кутовий, який майстерно виконав Парехо, призвів до плутанини в оборонних порядках «біло-синіх», після чого Варгас спрямував м’яча повз Рибки, який зреагував, але не зміг відбити футбольний снаряд.

На першій компенсованій хвилині «Валенсія» забила другий гол. Фегулі вконав удар у дотик після прострілу справа Жоау Перейри. Нашого ж голкіпера дезорієнтував рикошет від Домагоя Віди.

У підсумку – 0:2 на нікосійському полі, яке так і не стало по-справжньому своїм.

Ліга Європи. 1/16 фіналу. 1-й матч

20.02.2014 р. м. Нікосія. Стадіон GSP. 1800 глядачів

«Динамо» (Київ, Україна) – ФК «Валенсія» (Іспанія) – 0:2 (0:0)

«Динамо»: Шовковський (Рибка, 54), Макаренко, Віда, Драгович, Ленс (Кравець, 83), Мігель, Вукоєвич, Гусєв, Беланда (Гармаш, 73), Ідейє.

«Валенсія»: Алвес, Перейра, Кошта, Матьє, Бернат, Фуего, Кейта, Парехо, Мічел (Фегулі, 67), Жонас (Барраган, 88), Алькасер (Варгас, 60).

Голи: Варгас (79), Віда (90+1, автогол).

Попередження: Данило Сильва (55) – Жонас (78).  

«Динамо»

Статистика

«Валенсія»

0

Голи

2

44

Володіння м'ячем (%)

56

10

Загалом ударів

15

4

Удари в рамку воріт

5

5

Удари повз ворота

6

1

Блоковані удари

3

0

Стійки та поперечини

1

4

Сейви

4

4

Кутові

7

2

Офсайди

3

2

Гольові моменти

6

33

Атаки

38

375

Передачі

483

280

Точні передачі

385

17

Порушення правил

12

1

Жовті картки

1

0

Червоні картки

0

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер