Ніхто не хотів поступатися

Ніхто не хотів поступатися

Гра ще не розпочалася, а динамівці зазнали втрату в особі правого захисника Данило Сильви, який відчув біль у нозі, й тренерський штаб вирішив не ризикувати здоров'ям бразильця.

У першому таймі гравці «Динамо» розташувалися на полі наступним чином: у воротах Максим Коваль, центральні захисники Євген Хачеріді та Александар Драгович, на флангах Домагой Віда (праворуч) та Бенуа Тремулінас (ліворуч). Пара центральних півзахисників Мігель та Денис Гармаш, на флангах розташувалися Олег Гусєв (праворуч) та Джермейн Ленс (ліворуч). Роман Безус діяв під номінальним нападником Брауном Ідейє.

Із перших хвилин зустрічі стало зрозуміло, що суперники варті один одного й поступатися за просто так не збираються. Це знайшло своє підтвердження у достатньо великій кількості зіткнень і, напевно, у Олега Блохіна неодноразово виникали побоювання з приводу можливих травм Ленса, Коваля, Тремулінаса та Хачеріді. Але все обійшлося, а ось в ігровому плані комбінаційна гра «біло-синім» не дуже вдавалася. Команда краще виглядала на контратаках, під час яких першу скрипку грав прудконогий Ленс. В одному з епізодів він міг вийти віч-на-віч із голкіпером, але його в останній момент збив захисник, а в другому добре підіграв Гармашу, удар якого взяв Нице.

У «Стяуа» нитки гри тримав у своїх руках капітан Тенасе, який диктував ритм та темп усіх атакуючих дій підопічних Регекампфа. Найактивнішим же на передовій бухарестських армійців був італієць Федерико Піовакарі, який устигав таранити й Хачеріді, й Драговича, й ледь не забив після виходу до воріт Коваля, який урятував їх ціною ризикованого зіткнення. Могли у румунів відзначитися також Кіпчу (після неузгоджених дій Коваля й захисників) та поляк Шукала (не поцілив у рамку воріт головою після кутового).

У другому таймі власне футболу, особливо у виконанні динамівців, стало більше. Про те, хто цьому посприяв, трохи пізніше, а поки про наш складі та розташування гравців у другій 45-хвилинці. Місце між стійками воріт зайняв Олександр Рибка. Центральні захисники Огнєн Вукоєвич та Віталійс Ягодінскіс, на флангах Андрій Цуріков (праворуч) та Євген Макаренко (ліворуч). Пара опорних півзахисників Сергій Сидорчук та Лукман Аруна, із флангів небезпеку було відряджено створювати Андрія Ярмоленка (праворуч) та Артема Кравця (ліворуч). Юнес Беланда зайняв місце під Дьємерсі Мбокані.

Відразу відзначимо, що Мбокані знову глибоко відходив назад, часто вступав у боротьбу за м'яч далеко від фронту атаки, що часом складалося враження, що «біло-сині» взагалі грають без яскраво вираженого нападника.

Тепер про зміну ігрової картинки. Аруна та Беланда додали елемента творення командним діям «Динамо», а Сидорчук чудово виконував роль руйнівника помислів суперника в середній лінії.

Саме це допомогло «біло-синім» краще контролювати м'яча, захопити територію та вести гру з позиції сили. На жаль, небезпечних моментів нашим хлопцям створити практично не вдалося. Румуни, відійшовши великими силами назад, грали в обороні дисципліновано, не нервували та не давали пройти (особливо на швидкості) крізь свої захисні редути. Дивно, але один-єдиний момент, який міг визначити переможця зустрічі, було створено біля воріт не румунського голкіпера, а у володіннях Рибки. Станчу з кута поля зі штрафного замість подачі до штрафного майданчика вирішив пробити по воротах. Футбольний снаряд за хитромудрою траєкторією міг досягти мети, й добре, що, врешті-решт, у ворота влетів наш голкіпер, а не м'яч...

4-й контрольний матч 1-го збору

28.01.2012 р. Сан Педро. Поле тренувального центру Марбелья

«Динамо» – «Стяуа» – 0:0

«Динамо» (1-й тайм): Коваль, Тремулінас, Хачеріді, Драгович, Віда, Гусєв (к), Гармаш, Мігель, Ленс, Безус, Ідейє.

«Динамо» 2-й (тайм): Рибка, Макаренко, Ягодінскіс, Вукоєвич, Цуріков, Сидорчук, Аруна, Кравець, Ярмоленко (к), Беланда, Мбокані.

«Стяуа» (стартовий склад): Нице, Шукала, Гардош, Кіпчу, Тенасе (к), Препелице, Матей, Пирвулеску, Станчу, Піовакарі, Попа.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер