Нінкович та Шовковський про перемогу над «Літексом»

Нінкович та Шовковський про перемогу над «Літексом»

«Літекс» – «Динамо» – 1:2. Післяматчеві коментарі

Півзахисник «Динамо» Мілош НІНКОВИЧ останнім часом нечасто виходить на поле в основному складі, але матч із «Літексом» став виключенням. Тренер із рішенням не помилився – в першому таймі футболіст став автором гола, впевнено реалізувавши пенальті:

- Безумовно, важко грати через три дні на четвертий, але так роблять усі команди. Я би не сказав, що команда сильно втомилася, – розповів після завершення зустрічі Мілош.

- Чому з роздягальні всі виходять такими засмученими?

- Ми всі дорослі люди й розуміємо, що сьогодні не зіграли так, як потрібно. З початку нинішнього чемпіонату не було жодного матчу, в якому ми би добре зіграли обидва тайми. В основному непогано діємо лише в одному з них. Я сподіваюся, вже в наступній грі ми весь матч проведемо на високому рівні.

- З яким почуттям підходили до м’яча, збираючись пробити пенальті?

- Була впевненість, що заб’ю. Просто взяв м’яча й упевнено пробив. Тут не можна побоюватися. Є лише два варіанти – забиваєш, чи ні. Цього разу забив (посміхається).

- Чому виконувати одинадцятиметровий взялися саме ви?

- Ще перед грою ми домовилися, якщо арбітр призначить пенальті, бити буду я.

- Чи були для вас якісь сюрпризи у сьогоднішньому матчі?

- Так, оскільки ми небагато знали про «Літекс». Дивилися лише останній їхній матч, із якого можу зробити висновок, що це доволі хороша команда. В Києві нам потрібно зіграти набагато краще.

- Здалося, проблеми в «Динамо» виникали переважно в центрі поля, що дозволяло супернику грати на зустрічних курсах…

- Особливо в першому таймі наша середня лінія погано атакувала суперника і тримала м’яч, тому в них виникало багато моментів. У грі-відповіді все це необхідно виправити.

- Після перерви стали грати краще, ніж у першому таймі?

- Не сказав би, що набагато. Просто стали діяти ближче до суперника. Повторюся, в Києві необхідно зіграти надійніше.

- Здалося, що «Динамо» грало в атакуючому ключі, але в той же час суперник завдав немало ударів по воротах Шовковського…


- Так, ми справді підпускали суперника близько до воріт. Потрібно було грати з ними компактніше.

- Ви давно не грали у стартовому складі. Як можете оцінити свою форму?


- Я провів матч за збірну, але відчуваю, що ігрової практики ще бракує, важко бігати. Але нічого страшного, буду продовждувати далі працювати і з кожною грою виглядати все краще і краще.

- Чи допомогло Вукоєвичу, Попову та вам балканське походження?


- Не сказав би. Зараз усі однаково добре грають у футбол – і балканці, і південноамериканці, тому нічого особливого тут немає.

- Помітили провокації збоку місцевих уболівальників?

- Провокації бувають у кожній країні й у кожній грі. Нічого страшного в цьому не бачу.

* * *

Воротар Олександр ШОВКОВСЬКИЙ розповів про гру, суперника та якість газону:

- Сьогодні була гра на результат. Ми доволі жорстко будували гру в обороні й за першої ж нагоди йшли в атаку. Успіху потрібно шукати на половині поля суперника, не забуваючи про надійність тилів.

- Майже вся небезпека виходила від капітана «Літекса» Янєва?


- Можу сказати, що це хороший гравець, який міг би прикрасити будь-яку команду. Але ми зробили хороший заділ перед зустріччю-відповіддю, результатом задоволені.

- Чи виникали проблеми через те, що поле стадіону було незвично маленького розміру?

- Я цього не помітив. Інша справа, що якість газону залишала бажати кращого. Навіть у центрі воротарського майданчика воно занадто жорстке, а по краях в’язке. Наприкінці матчу я навіть ледь ногу не підвернув – вона поїхала вперед. Але нам потрібно грати на будь-яких полях.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер