Нінкович і Шовковський про перемогу над «Ворсклою»

У всіх трьох матчах у нинішньому році у стартовому складі «Динамо» виходили Нінкович і Шовковський. У грі з «Ворсклою» (1:0) впевнені дії півзахисника та воротаря дозволили киянам здобути перемогу.

Мілош НІНКОВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- Наші матчі з «Ворсклою» завжди виходять дуже напруженими. Я це пам’ятаю за попередніми матчами. Ми довго не вигравали у полтавчан, і сьогодні були просто зобов’язані перемогти. Початок сезону для «Динамо» достатньо важкий – дві мінімальні перемоги, одна нічия.

- На ваш погляд, чого не вистачає команді?


- Перш за все, підводить реалізація. Але сьогодні могли і пропустити, як це було у випадку з «Іллічівцем», і знову рахунок був би 1:1. Але, завдячуючи Богу, цього не сталося. Отже наше головне завдання – працювати над реалізацією моментів.

- Як вам новачок команди – Данило Сильва?

- Він поки зіграв лише два матчі. Я пам’ятаю себе, коли тільки приїхав до «Динамо» - було дуже важко. Сильва ж грав у Бразилії, зараз приїхав до Києва. Тепер йому необхідно звикати до іншого футболу. Період адаптації потрібно пройти, це традиційно для кожного гравця. Ніхто так відразу не грає на високому рівні. Я не кажу нічого поганого про Данило, навпаки, мені подобається його гра. Гадаю, з кожним матчем він буде грати все краще і краще.

- Із 38-ї хвилини, коли на поле вийшов Ель Каддурі, гра пішла у більш швидкому темпі…

- Не знаю, мені важко судити.

- Як гадаєте, чим була викликана ця заміна? Газзаєв не казав?

- Не казав. Напевно, Ярмоленко погано себе почував, тому його й замінили. Андрій молодий гравець, дуже перспективний. Коли мені було 20 років і не вдавалося віддавати точні паси, це психологічно впливало. Тому зараз мені легко зрозуміти Андрія.

- Для «Динамо» ефективніше, коли Шевченко виходить у центрі нападу?

- На мій погляд, Андрій сьогодні дуже добре зіграв. Хоча він добре грає і на фланзі, але для команди краще, щоб він діяв у центрі. Мені так здається.

- Як вам підтримка вболівальників, яких на стадіоні, незважаючи на холодну погоду, зібралося більше десяти тисяч?


- Я хочу подякувати всім наших фанам. У порівнянні з осінніми матчами, зараз у нас підтримка більш чисельна. Раніше на стадіон кілька тисяч людей приходило, зараз же набагато більше. Спасибі всім велике!

* * *

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Що можна сказати за підсумками перших трьох матчів після зимової перерви?


- Не в моїх правилах підбивати попередні підсумки. Це потрібно робити після закінчення чемпіонату. Я вже казав, навесні всі кішки сірі, а всі команди підготовлені однаково. Тому й виникають певні труднощі.

- Як сприймають у команді дві мінімальні перемоги та нічию?


- Немає різниці між мінімальною перемогою і перемогами з рахунком 5:0. Головне, що ми поклали до турнірної скарбнички чергові три очки.

- Можливо, забиваючи більше, вдалося б уникнути нервозності та напруги наприкінці зустрічі?

- Який сенс припускати? Безумовно, ми будемо працювати над помилками, яких припускаємося під час гри, як у плані реалізації власних голевих моментів, так і в тому, щоб не дозволяти створювати їх супернику.

- Сьогодні підвела саме реалізація моментів?

- На жаль, так. Але я сподіваюся, цей недолік ми заповнимо в наступних іграх.

- Захист «Динамо» складається переважно з бразильців. Ви не відчуваєте дискомфорту з цього приводу?

- Абсолютно жодного. Всі футболісти нашої команди кваліфіковані, володіють високим рівнем індивідуальної майстерності. чудово розуміють тактичні установки на полі залежно від позиції, на якій вони грають. Тому в мене до них жодних питань немає.

- Якою мовою з ними спілкуєтеся?

- Вони чудово розуміють весь необхідний набір слів, який використовується у грі: «вперед», «назад», «ззаду», «вихід», «винесення», «аут», «нокаут» (посміхається) та інші.

Яна Котик, спеціально для Інформаційного відділу ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер