Нір Левін: «Зіграємо найсильнішим складом»

Нір Левін: «Зіграємо найсильнішим складом»

Напередодні матчу 6-го туру групового турніру Ліги Європи «Динамо» – «Маккабі» кожен із суперників провів прес-конференцію. Збоку ізраїльського клубу з журналістами спілкувалися в.о. головного тренера Нір Левін, тренер воротарів Олександр Уваров та капітан команди Ширан Йєйні.

- Для «Маккабі» майбутня гра не буде мати турнірного значення. Збираєтеся грати основним складом, чи дасте шанс молоді?

Нір Левін:
- Хоча цей матч не виведе «Маккабі» до наступного етапу, для нас він дуже важливий. Із точки зору впевненості для інших змагань. Будемо грати найсильнішим складом. На жаль, деякі гравці до Києва не приїхали, але ті сили, які в нас є, ми задіємо.

- Ви аналізували гру «Динамо», спробуйте визначити сильні якості?

Нір Левін:
- Ми знаємо гру «Динамо» за багатьма матчами. Це дуже сильна команда, ставимося до неї з великою повагою та готуємося до непростої гри.

- Відсутність у складі «Динамо» Шовковського дає перевагу «Маккабі»?

Олександр Уваров:
- Я достатньо добре знаю Сашка з початку його кар’єри в «Динамо». Протягом багатьох років він номер один і в «Динамо, і в збірній Україні. Але клуб рівня «Динамо» має у своєму розпорядженні двох рівноцінних воротарів. Якщо Шовковський, на жаль, не зможе зіграти проти нас, у нього має бути гідна заміна.

- За «Динамо» не зіграють Шовковський та Вукоєвич. Це перевага для «Маккабі»?

Ширан Йєйні:
- Відсутність провідних гравців завжди є перевагою для суперника. Але в нас теж немає кількох основних футболістів. Будемо намагатися в такому складі провести якомога кращу гру.

- Із чим пов’язаний приїзд команди до Києва за два дні до початку матчу?

Нір Левін:
- Хотіли добре підготуватися до гри. У нас немає шансів вийти до наступного раунду, але ми хочемо якомога краще зіграти проти «Динамо». Враховуючи різницю у кліматі між Ізраїлем та Україною, нам потрібен був час на акліматизацію.

- Чи встигли за цей час погуляти вулицями Києва? Чимось здивувала столиця України?

Ширан Йєйні: - Я вперше у цьому місті й був вражений його грандіозними будівлями. У мене є й особистий аспект – мої дідусь та бабуся приїхали до Ізраїлю з України. Приємно відвідати країну, яка готується приймати Євро-2012.

Олександр Уваров:
- Завжди з любов’ю та радістю приїжджаю до України, до Києва. Хотів би бути тут кожен рік, у мене в Україні дуже багато друзів. Київ мені не менше дорогий, ніж Москва. Востаннє був тут у 2005 року. Тепер спеціально взяв хлопців, провів їх Хрещатиком. Сподіваюся побувати тут на чемпіонаті Європи.

Нір Левін:
- Я був у Києві 13 років тому, за цей час місто дуже сильно змінилося. Також знаю «Динамо», коли був гравцем, виступав проти нього у складі збірної Ізраїлю (матч відбувся в Ізраїлі, у 1989 році. «Динамо» перемогло 4:0, – прим.ред.). Це дуже великий та серйозний клуб. Радий зіграти проти нього тепер у Києві.

- Чи вдалося поспілкуватися з кимось із друзів?

Олександр Уваров:
- Вчора ми вечеряли разом із Михайличенком, ми товаришуємо сім’ями. Близько спілкуюся з Андрієм Балем, Віктором Морозом. Хлопцям кажу, що в мене друзів більше в Україні, ніж у Росії. У вас дуже гостинні люди, у Москві такого немає.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер