Нове життя НСК «Олімпійський»

Нове життя НСК «Олімпійський»

Те, чого так довго чекали не лише шанувальники футболу, але й уся Україна, сталося! 8-го жовтня після трирічної реконструкції відбулося відкриття головної арени країни - НСК «Олімпійський»! 50-ти тисячам глядачів запропонували подивитися на минуле нашої країни й заглянути в її майбутнє. У театральних постановках узяло участь у цілому більше 2000 людей.

Почалося все з появи великої тури з Києм, Щеком та Хоривом, а також гулянь українських парубків у шароварах та дівчат, що послідували за нею, які перервав триголовий змій Горинич. Разом зі своїми темними силами він символізував язичництво, яке, звичайно, переміг князь Володимир, який хрестив Русь.

Далі було імпровізоване нашестя монголо-татар, але й їх у танцях прогнали українські козаки. Здивувало, наскільки злагоджено діяли актори. Загарбники в чорних костюмах, яких була ціла пітьма, здавалося, хаотично рухалися по сцені, але насправді займали чітко обумовлені позиції, від чого вистава справляла незабутнє враження.

Потім глядачів здивували повітряні акробати, які були прив’язані до двох величезних повітряних куль. Чоловік у костюмі та жінка у білій сукні, які символізували любов, показали ефектні фігури, втім, як і цирк повітряних акробатів, який продовжив їхнє починання.

Незабаром організатори відправили присутніх у минуле й на великих екранах показали архівні кадри з історії стадіону. А коли диктор розповів про перемогу «Динамо» над «Баварією» в 1975-му році в Суперкубку УЄФА й на екрані з’явився Олег Блохін, який забив у тому пам’ятному матчі два м’ячі, стадіон вибухнув оплесками! Хотілося, щоб надалі стільки ж глядачів збиралося на матчі «Динамо» та збірної України. Тим паче, з появою на «Олімпійському» даху акустика стала просто неймовірною.

Щоб показати важливість зв’язку минулого з майбутнім, в урочистому параді ареною стадіону пройшлися легенди спорту, а також юніори всіх команд Прем’єр-ліги України. Юнаків, які несли динамівський прапор, стадіон ще раз зустрів овацією. Також зазначимо, що на церемонії відкриття в повному складі була присутньою збірна України на чолі з Олегом Блохіним.

Із вітальним словом звернувся президент України Віктор Янукович, чия промова завершилася виконанням національного гімну. Відомі українські пісні виконали три естрадні виконавиці Гайтана, Ані Лорак та Таїсія Повалій. На додаток до цього глядачі побачили варіацію однієї зі сцен відомого мультфільму «Як козаки у футбол грали». Природно, як і у Володимира Дахна, перемогли наші хлопці, забивши символічний гол у ворота суперника.

Завершилася церемонія відкриття НСК «Олімпійського» 40-хвилинним виступом Шакіри, разом із якою танцював увесь стадіон, та грандіозним фейєрверком. Салют був настільки красивим, що від нього було неможливо відвести око!

Словом, свято вдалося на славу, урочиста церемонія відкриття пройшла успішно. Тепер залишилося дочекатися спортивного відкриття головної арени країни. Свій перший матч тут проведе національна збірна України, 11-го листопада проти Німеччини.

Нагадаємо, що на НСК «Олімпійському» влітку майбутнього року пройдуть п’ять матчів Євро-2012, у тому числі й фінал.

Фотогалерея

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер