Нові партнери ДЮФШ «Динамо»

Нові партнери ДЮФШ «Динамо»

Цей постулат багато років тому було взято на озброєння тренерами ДЮФШ, робота в цьому напрямку не припиняється й зараз. Часом не варто дивитися далеко в пошуках талановитих хлопців, а придивитися на тих, хто поруч, хто в сусідніх командах виступає на першість міста або в чемпіонаті України.

У першу чергу, тренери динамівської ДЮФШ звертають увагу на найкращих гравців столичних клубів, запрошуючи їх до себе. З цією метою минулого місяця було підписано угоду з КДЮСШ «Чемпіон» про співпрацю. Сьогодні в цьому напрямку зроблено ще один помітний крок – партнером ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського стала ДЮСШ №1, розташована в Печерському районі міста Києва.

В урочистому підписанні угоди про співпрацю, що передбачає обмін гравцями між школами, стажування тренерів, спільне проведення підготовчих зборів, методичну роботу, взяли участь старший тренер ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського Олександр Іщенко, директор ДЮСШ №1 Василь Варапаєв та старший тренер ДЮСШ №1 Олександр Соснихін.

Олександр Іщенко:

- Наші школи давно знайомі, багато разів наші команди перетиналися на всіляких турнірах. Із цього дня ми не лише друзі й суперники, але й партнери. Будемо проводити обмін гравцями, спільні тренування, товариські матчі та багато іншого, про що сказано в угоді. ДЮСШ №1 знаходиться в зручному місці, в самому центрі міста, в густо населеному районі. У школі є хороші гравці, яких, коли будемо вважати за потрібне, зможемо запросити до «Динамо». Вдвічі приємно співпрацювати з людиною, батько якого був блискучим захисником та справжнім динамівцем. Вболівальники його називали «Директор», «Бригадир». Вадим Олександрович Соснихін сам у дитинстві опановував ази футболу в КФШ №1, а потім став футболістом «Динамо». Ось такі гравці дуже потрібні нашій нинішній команді.

Василь Варапаєв:

- Спортивну школу на Печерську було відкрито в 1936 році, а відновила вона свою роботу в 1945 році. У нас багато знаменитих випускників, серед них чемпіони України та Європи, з футболістів частково навчання в школі проходили знамениті динамівці Валерій Лобановський, Володимир Мунтян, Вадим Соснихін. У 1977 році секція футболу перестала працювати, повернули її до складу школи лише п'ять років тому. Таким чином, зараз у нас культивуються шість видів спорту. Окрім футболу, це самбо, баскетбол, настільний та великий теніс, сучасне п'ятиборство.

Угода про партнерство з «Динамо» відкриває для наших тренерів та вихованців великі можливості. Хочемо, щоб уся талановита київська молодь перебувала під надійним крилом «Динамо» й лише зміцнювала силу клубу. Минулого року в Києві проводився селекційний табір італійського «Мілана» й успішний відбір у ньому пройшов наш учень 1998 року народження. Ми же хочемо, щоб найкращі хлопці переходили саме до «Динамо». Сподіваюся, наша співпраця буде тривалою та плідною.

Олександр Соснихін:

- На сьогоднішній момент у нас займаються футболом близько 200 осіб. Плануємо ще збільшити їхню кількість, відірвати від спокус вулиці якомога більше хлопців з центрального району міста. Другим головним завданням школи вважаємо підготовку футболістів високого рівня. Дуже часто зараз трапляється, що наші вихованці виступають за клуби інших міст та областей. Ми же хочемо їх бачити в київських командах, у першу чергу – «Динамо». Зараз наші групи займаються на двох синтетичних полях – школи №181 та центру імені Баннікова. За нього хочу висловити окрему подяку Федерації футболу України та її президенту Анатолію Конькову. Угода з «Динамо» дозволить нам підвищити рівень матеріально-технічної бази. Наші найкращі гравці зможуть спробувати себе в «Динамо» й, навпаки, хлопці, які з певних причин не проходять до складу «біло-синіх», зможуть у нас продовжувати заняття футболом та отримувати ігрову практику. На даний момент вісім команд ДЮСШ №1 різних вікових груп виступають у другій та першій лігах першості Києва.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер