НСК «Олімпійський» проводить роботи з відновлення поля

НСК «Олімпійський» проводить роботи з відновлення поля

Гравці та тренери «біло-синіх» після недільного матчу з «Олімпіком» висловили свої зауваження щодо якості зеленого покриву, що не дозволяє повною мірою демонструвати найкращу гру.

Колектив НСК «Олімпійський» за підтримки ФК «Динамо» (Київ) докладає максимум зусиль, щоб поле вже найближчим часом знову відповідало найвищим вимогам. Зокрема, було знижене ігрове навантаження: перенесені на поле НТК імені Віктора Баннікова передматчеві тренування напередодні гри Ліги Європи «Дніпро»  «Аякс» (12 березня) та на стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського поєдинок чемпіонату України «Динамо»  «Іллічівець» (15 березня). Додає оптимізму й тепла сонячна погода, що встановилася в Києві в останні дні.

Головний агроном НСК «Олімпійський» Віктор Яроменко (на фото) розповів про стан поля та прийняті для його відновлення заходи: «Звичайно, стан газону не є таким ідеальним, яким був, наприклад, на початку весняної частини сезону 2013/2014 рр. Тоді в нас поле відпочивало більше двох місяців, а кількість ігор була значно меншою. Однак я не казав би про критично поганий стан. Поле зараз прийнятне для ігор. Я можу сказати, що воно почувається набагато краще, ніж виглядає. Зараз поле перебуває під постійним наглядом, ми на стадіоні живемо не 24, а навіть 25 годин на добу. Незважаючи на те, що вже сонячна погода, продовжуємо використовувати наше «штучне сонце». Завдяки погодним умовам, зараз є надія, що газон піде на швидке поліпшення. Однак уночі все ще мінусові температурні умови, що не є сприятливим фактором для реанімації. Але ми робимо все від нас залежне!»

Заступник директора стадіону «Динамо» імені Лобановського Анатолій Колоша без малого чотири десятки років займається футбольними полями й вважається одним із найкращих фахівців у країні в цій сфері. Анатолій Якович регулярно буває на НСК «Олімпійський», поділившись своїм баченням проблеми: «Полю стадіону НСК три роки, воно було «покладене» до Євро-2012 й тоді всі змогли оцінити його високу якість. Догляд за полями, які перебувають під «дахом», мають свою специфіку, на якість газону впливають багато факторів. Трав'яному покриттю не вистачає фотосинтезу, що має компенсуватися спеціальними світловими установками. Головною проблемою на «Олімпійському» є якість дернового покриття, зараз воно не міцне. Але поле живе, у трави пішли бічні паростки. Це дає надію, що вже найближчим часом вдасться поліпшити якість покриву. Працює ламповий підігрів, збільшується тривалість світлового дня та ультрафіолету. Проведено також інші відновлювальні роботи. А далі потрібно проводити комплекс заходів щодо зміцнення дерну. На допомогу співробітникам НСК запрошено одного з провідних фахівців, академіка у сфері вірусології та мікробіології Сергія Пономаренка».

Професіоналізм та компетентність фахівців НСК «Олімпійський» та ФК «Динамо» (Київ) дає всі підстави вважати  незабаром трав'яне покриття головної арени країни поверне свій найкращий стан, який тривалі роки був орієнтиром для інших стадіонів. А «Динамо» зможе показувати на ньому якісний та видовищний футбол, на який чекають від команди мільйони її вболівальників. У тому числі й у найближчому матчі на НСК, 19 березня проти «Евертона».

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер