«Динамо» – «Зеніт» – 3:3. Звіт, статистика, відео

«Динамо» – «Зеніт» – 3:3. Звіт, статистика, відео

Виходячи на поле НСК «Олімпійський», гравці київського «Динамо» знали, що після того, як «Спартак» упевнено розібрався з «Шахтарем», перемога над «Зенітом» зробить їх достроковими тріумфаторами. Гості в свою чергу також готувалися дати бій «біло-синім», адже на них у разі поразки чекала роль повних аутсайдерів турніру.

У порівнянні з попередньою зустріччю, що пройшла між суперниками три дні тому, тренери обох клубів зробили істотні корективи у своїх стартових складах, особливо в цьому досяг успіху головний тренер «біло-синіх». У команді Олега Блохіна Олександр Шовковський поступився постом No.1 Максиму Ковалю. Лівий оборонний фланг перейшов під контроль Євгена Макаренко, який замінив свого тезку Селіна. У півзахисті Олег Гусєв, Роман Безус та Андрій Цуріков були замінені на Дуду, Ніко Кранчара та Андрія Ярмоленка. Лучано Спалетті замінив воротарів, випустивши Лодигіна замість Бабуріна, а Нету в обороні змінив Ломбертса.

Аспекти гри

Перший тайм вийшов неоднорідним. З першої до приблизно 35-ї хвилини ініціативою повністю володіли господарі. Хвилі атак динамівців одна за одною накочувалися на ворота віце-чемпіонів Росії, кожного разу погрожуючи обернутися голом у ворота Лодигіна.

На шостій хвилині Лукман Аруна віддав відмінний пас через половину поля на Ярмоленка. Андрій, у свою чергу, переправив сферу на Артема Кравця. Пас вийшов занадто сильним, але форварду все ж вдалося зачепитися за сферу й відкотити під удар Дуду. Бразилець пробив – захисник перевів м'яча на кутовий!

За хвилину знову в центрі уваги опинився Дуду. Йому вдався удар із 22-х метрів, але ігровий снаряд пролетів зовсім поруч зі стійкою. Нарешті, під кінець дев'ятої хвилини зустрічі відбувся логічний гол «біло-синіх». Ярмоленко чудовим пасом розрізав усю оборону «Зеніта», а Денис Гармаш, уникнувши офсайду, спокійно спрямував м'яча повз голкіпера!

Ще ціла низка атак була загрозливою для воріт гостей, причому в одній із них м'яч після навісу Данило Сильви влучив у поперечину. Двічі арбітр зустрічі Можаровський пошкодував гостей, коли у штрафному майданчику збивали Дуду, а потім Кранчара. Після епізоду з хорватом, який стався на 33-й хвилині, динамівці трохи зменшили оберти, чим не забарилися скористатися пітерці. За п'ять хвилин до перерви Данні із Зиряновим переграли весь захист «Динамо». У підсумку португалець завдав більярдного удару з 12 метрів. М'яч, влучивши у стійку, відлетів у ворота.

У перерві Олег Блохін зробив п'ять можливих за регламентом замін, що, звичайно, позначилося на командній взаємодії. Але, не треба забувати, що окрім власне результату матчу, йому в першу чергу необхідно було перевірити свій кадровий потенціал, особливо проти сильного та вправного суперника.

На 55-й хвилині ще одна заміна викликала овації стадіону. Як і обіцяв головний тренер динамівців, він дав можливість показати себе в ігровій обстановці новачку – Джермейн Ленс.

Голландець вийшов замість Андрія Ярмоленка, який передав капітанську пов'язку бразильцю Сильві. Ще за три хвилини «біло-сині» знову вийшли вперед.

Новоспечений капітан, обігравшись із Ленсом, навісив до штрафного майданчика. Удар головою у Вукоєвича не вийшов, але вийшла скидка на Дуду, й наш мініатюрний півзахисник у дотик поклав м'яча точно в кут воріт!

Після цього динамівці відійшли до позиційної оборони, дозволивши гостям довго контролювати м'яча на своїй території. Загроз воротам Коваля зенітовці майже не створювали й забили всупереч логіці гри на... контратаці. Кержаков, на швидкості отримавши м'яча, обвідним ударом із лінії штрафного майданчика поцілив у лівий нижній кут воріт динамівського голкіпера.

Гра котилася до закономірної, бойової нічиєї, але її перебіг буквально підірвали два захисника з протилежних команд. Спочатку киянин Сильва, замість того щоб просто вибити м'яча в аут, вирішив віддати його Ковалю, але зробив це вкрай невдало, дозволивши Джорджевичу вискочити із засідки, перехопити передачу й забити на 84-й хвилині здавалося переможний для гостей гол. Але цього не сталося, оскільки фатальної помилки припустився шість хвилин потому пітерець Нету. Велозу навісив зі штрафного, а португалець, намагаючись випередити Безуса, підрізав головою м'яча у власні ворота – 3:3!

У підсумку, гольова рівність сторін призвела до того, що 7 липня в Києві на НСК «Олімпійський» своєрідний фінал «Об'єднаного турніру» розіграють київське «Динамо» та московський «Спартак». Як у старі добрі часи...

Ключовий момент

Вирішальним у грі став епізод на останніх секундах основного часу. Тоді, коли здавалося, що динамівцям поразки не уникнути, своє вагоме слово сказав товариш Нету...

Топ-персона

Відмінну гру провів київський бразилець Дуду.

Окрім гола, він запам'ятався ще цілою низкою епізодів, які прикрасили й без того цікавий матч.

«Об'єднаний турнір». 3-й тур

03.06.2013. м.Київ. НСК «Олімпійський». 30,219 глядачів

«Динамо» (Київ) – «Зеніт» (Санкт-Петербург) – 3:3 (1:1)

«Динамо»:
Коваль, Сильва, Віда, Хачеріді (Селін, 46), Макаренко, Дуду (Цуріков, 70), Аруна (Велозу, 46), Гармаш (Вукоєвич, 46), Кранчар (Безус, 46, Буяльський, 90+3), Ярмоленко (к, Ленс, 55), Кравець (Мехмеді, 46).

«Зеніт»: Лодигін, Анюков, Губочан, Родич (Лукович, 46), Нету, Зирянов (к), Могілевець, 46), Файзулін (Ходжаніязов, 74), Данні (Гасілін, 83), Вітсель, Аршавін (Джоржджевич, 68), Кержаков.

Голи: Гармаш (9), Дуду (58), Нету (автогол, 90) – Данні (40), Кержаков (76), Джорджевич (84).

Попередження: Аруна (44) – Данні (22), Зирянов (43).

Статистика (у дужках – за підсумками першого тайму)

«Динамо»

Статистика

«Зеніт»

3 (1)

Голи

3 (1)

15 (7)

Загалом ударів

9 (5)

6 (2)

Удари в рамку воріт

4 (2)

6 (3)

Удари повз ворота

4 (2)

2 (1)

Блоковані удари

1 (1)

1 (1)

Стійки/поперечини

0 (0)

5 (3)

Кутові

3 (2)

4 (2)

Офсайди

7 (3)

21 (12)

Порушення

17 (7)

1 (1)

Жовті картки

2 (2)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер