«Об'єднаний турнір». «Динамо» (К) – «Спартак» (М). Прев'ю

«Об'єднаний турнір». «Динамо» (К) – «Спартак» (М). Прев'ю

Саме в матчі «біло-синіх» із «червоно-білими» вирішиться доля переможця передсезонних змагань. Для цього команді Олега Блохіна достатньо в цьому матчі й нічиєї, в той час як підопічним Валерія Карпіна потрібна лише перемога.

«Динамо»: визначитися з кадрами для старту в чемпіонаті

На повторну гру з пітерським «Зенітом» на НСК «Олімпійський» знову зібралося близько 30 тисяч глядачів. Напевно, гра зі «Спартаком», колись найпринциповішим суперником, та ще й у вирішальному матчі за перемогу нехай і в товариському, але все ж турнірі, збере ще більшу кількість динамівських прихильників. Грати за такої підтримки глядачів завжди приємно, про що неодноразово заявляли як гравці «Динамо», так і головний тренер команди Олег Блохін: «Якщо народ повертається на стадіон, значить, команда показує хороший рівень гри».

Справді, футбол у виконанні гравців «Динамо» в обох матчах із «Зенітом» був не лише видовищним, але і змістовним. У стартові хвилини обох зустрічей «біло-сині» й узагалі затискали суперника, а на останніх хвилинах спочатку змогли забити переможний гол, а потім, поступаючись у рахунку, знайшли в собі сили піти вперед та відігратися.

Потроху набирають кондиції ті гравці, які розпочали підготовку пізніше за інших, – Мігель, а також хорвати Домагой Віда, Огнєн Вукоєвич та Ніко Кранчар. Зіграв дебютні хвилини у футболці «біло-синіх» й голландський новачок Джермейн Ленс.

Сам головний тренер «біло-синіх» резонно вважає, що «Об'єднаний турнір» як не можна краще підходить для перевірки власних кадрів: «Я розглядаю це змагання зі своєї точки зору. Думаю, з ким нам починати чемпіонат, як проходить підготовка, хто виглядає краще, а хто гірше».

«Спартак»: настрій на реванш

У попередньому турі «Спартак» на своєму полі впевнено й заслужено виграв у донецького «Шахтаря». «Переконлива перемога за хорошої гри» – під таким заголовком вийшов звіт про матч на офіційному сайті московського клубу. У порівнянні з донецьким матчем, в якому, незважаючи на нічийний результат, перевагою володіли «гірники», в повторній грі на стадіоні ім. Стрельцова «Спартак» постав зовсім іншою командою.

Це відзначив і головний тренер «червоно-білих» Валерій Карпін: «Була абсолютно інша гра, ніж у Донецьку. У нас був інший склад, і висновки зробили: дві з половиною години переглянутого відео пішли на користь команді. Тож хлопці молодці, зіграли хто скільки зміг, хоча зрозуміло, що далеко не всі ще готові фізично».

За минулий тиждень «Спартак» залишили два досвідчених легіонери. 30-річний нідерландський півзахисник Демі де Зеув, який виступав на правах оренди за «Андерлехт», тепер підписав із бельгійським клубом повноцінний контракт. Також із Москви поїхав 29-річний аргентинський захисник Николас Пареха, якого віддали в річну оренду з опцією викупу до іспанської «Севільї».

До оренди пішли ще два гравці. Артем Дзюба та Жано Ананідзе новий сезон розпочнуть у ФК «Ростов».

Що стосується новачків, то їх поки двоє. Це аргентинський півзахисник із «Валенсії» Тіно Коста, а також півзахисник Денис Глушаков із «Локомотива». До новачків першої команди в певній мірі можна зарахувати і 20-річного півзахисника Сергія Бризгалова, який був у клубі й раніше, але тепер на нього серйозно розраховують як на гравця основного складу.

Після першого матчу «Спартака» з київським «Динамо» російські ЗМІ майже одноголосно заявляли, що «червоно-білі» в тому матчі виглядали краще й не заслуговували на поразку. Експерти відзначали несподівано хороші кондиції гравців, незважаючи на те, що команда на момент тієї зустрічі ледь вийшла з відпустки та провела лише один контрольний спаринг.

На повторну гру з «біло-синіми» підопічні Карпіна налаштовані дуже рішуче. Ще до початку турніру головний тренер москвичів казав, що в останніх двох матчах на турнірі склад буде наближеним до того, який розпочне сезон у РПЛ.

Що ж, усе вирішить сама гра, афіша якої говорить сама за себе, – «Динамо» (Київ) – «Спартак» (Москва).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер