«Об'єднаний турнір». «Динамо» – «Зеніт». Прев'ю

«Об'єднаний турнір». «Динамо» – «Зеніт». Прев'ю

Цього дня київське «Динамо» прийматиме на НСК «Олімпійський» санкт-петербурзький «Зеніт». Початок зустрічі о 20:30.

«Динамо»: випробувати новачків

У першому матчі проти «Зеніта», який також відбувся на «Олімпійському», Олег Блохін знову, як і в матчі зі «Спартаком», задіяв усіх гравців, заявлених на гру, за винятком запасного воротаря.

У другій зустрічі із «Зенітом» Олег Володимирович планує надати ігровий час новачкам «Динамо», які були присутні на першій грі, щоправда лише в якості глядачів. Йдеться про Джермейна Ленса (на фото) та Дьємерсі Мбокані.

Окрім них, хвилин 20-30 ігрового часу планується надати й Мігелю Велозу, який також розпочав підготовку до нового сезону пізніше за своїх партнерів по команді.

Грою своїх підопічних у матчі із «Зенітом» наставник «Динамо» залишився задоволений: «Загалом, для даного етапу підготовки, вважаю, команда виглядала непогано, а іноді й дуже добре. Звичайно, позначилася втома гравців, а також той факт, що в нашому складі на поле вийшло багато молодих хлопців».

Гравцям, які намагаються заявити про себе, матчі з сильними суперниками, безумовно, дають безцінний досвід. Серед інших за місце в основній команді бореться капітан та лідер молодіжного складу Віталій Буяльський: «Такий турнір дозволяє перевірити сили кожного футболіста, побачити, хто краще готовий, хто гірше, оцінити, хто на що здатний, і як себе проявляє».

«Зеніт»: міні-збір у Києві

Після недільного матчу з «біло-синіми» команда Лучано Спаллетті вирішила не повертатися до Санкт-Петербурга, продовживши підготовку до нового сезону в столиці України. У понеділок та вівторок пітерці провели тренування на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського.

Всі гравці, які приїхали до Києва, готувалися до матчу-в загальній групі, за винятком Олександра Бухарова, який займався за індивідуальною програмою. Нагадаємо, з різних причин відсутні й не візьмуть участь у грі на «Олімпійському» Роман Широков, Дмитро Бистров, Халк та Анатолій Тимощук.

У понеділок команда Спаллетті провела диференційоване тренування. Ті, хто відіграв весь матч у неділю, займався відновлювальними вправами, а ті, хто провів один тайм чи менше, працювали додатково. У вівторок дві групи об'єдналися. Окрім бігових та технічних загальнофізичних вправ, певну увагу було відведено тактиці, а також командним діям при захисті й при атаці 4 у 5. Провела команда й двохсторонку, в якій забитими м'ячами відзначилися Кержаков та Данні, а Вітсель (на фото) й узагалі оформив дубль.

Лучано Спаллетті оцінив першу гру своєї команди проти «Динамо» позитивно, відзначивши, що цього разу його команда показала хороші фізичні та ігрові якості, а також краще виглядала тактично, ніж у стартовій грі турніру. Також наставник пітерців висловив думку, що «Зеніт» не заслуговував на поразку у грі з «Динамо».

Окремо Спаллетті розповів про свої емоції після першої в історії зустрічі з тренером «Динамо» Олегом Блохіним: «Хочу також сказати, що мені було дуже приємно зустрітися з таким суперником, як Олег Блохін, тому що моє знайомство з радянським футболом почалося саме з його матчів . Я бачив, як він грав. У ті часи, ще 80-ті, це був нападник майбутнього. І я хочу побажати його команді успіхів».

«Динамо» Київ – «Зеніт»: перетини долі

Мабуть, найвідомішим для широкої громадськості футболістом, який встигнув пограти за обидві команди, є форвард Олег Саленко.

Народившись у Ленінграді, він починав ігрову кар'єру в «Зеніті», звідки у 18-річному віці перейшов до «Динамо». Той знаменитий перший футбольний трансфер в історії радянського футболу, за словами самого Олега, обійшовся київському клубу в 36 тисяч радянських рублів.

Однак Саленко був не єдиним футболістом, який присвятив частинку своєї кар'єри Північній Пальмірі та Києву.

У перші повоєнні роки найбільш знаковою фігурою у складі «біло-синіх» був знаменитий нападник Петро Дементьєв, який зробив до війни собі ім'я в ленінградських «Динамо» та «Зеніті».

У 50-х – 60-х роках відзначався захисник Юрій Войнов. Він грав за «Зеніт» із 1951 року, а в листопаді 1955 року прийняв запрошення Олега Ошенкова та перейшов до київського «Динамо». Разом із новою командою Войнов досяг історичного успіху киян на внутрішній арені, коли в 1961 році «Динамо» вперше стало чемпіоном СРСР. Войнов знаменитий тим, що він став першим та єдиним футболістом нашого клубу, який виграв титул чемпіона Європи.

Провівши сім сезонів у київському «Динамо» (ставши володарем Суперкубка УЄФА) в 1977-му році, лави «Зеніта» поповнив захисник Олександр Дамін, який провів у складі ленінградців три ігрових роки.

Пов'язують «Динамо» та «Зеніт» не лише футболісти, а й тренери. У 1940-му році керувати «біло-синіми» було призначено легендарного пітерця Михайла Бутусова, якому повністю проявити свій тренерський талант завадила війна... У 1946-му він став біля керма «Зеніта», а вже в наступному сезоні очолив (щоправда, лише на один футбольний рік) «Динамо».

У сезоні 1983 року київським «Динамо» керував однодумець Валерія Лобановського Юрій Морозов, який свого часу грав за «Зеніт», а потім і тренував цю команду. У Києві тренерська доля Морозова не склалася: під його керівництвом динамівці посіли лише 7-е місце в чемпіонаті СРСР, а найбільших успіхів на тренерському терені він домігся пізніше, з рідним для нього «Зенітом».

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер