Обнадійливий старт

Обнадійливий старт

Розпочали з перемоги! Два влучних удари Максима Шацьких та Олександра Хацкевича принесли впевнену перемогу київському “Динамо” в першому матчі групового турніру Ліги чемпіонів проти англійського “Ньюкасла”. Рахунок міг стати набагато більшим, використай господарі хоча б частину створених небезпечних моментів.

Цього вечора в динамівців виходило все. Чудово діяла оборона, яка за 90 хвилин не дозволила створити грізному нападу суперника, на чолі з легендарним Аланом Ширером, бодай одного 100-відсоткового гольового моменту. До речі, упродовж усієї гри за Аланом персонально стежив Андрій Гусин, який просто виключив англійця з гри. Дії лідера команди настільки розчарували Боббі Робсона, що керманич команди був вимушений замінити Ширера у середині другого тайму.

Початок зустрічі буз за гостями - вони більше контролювали м’яч. Але несподіваний гол Шацьких перервав “гегемонію” британців на полі. Макс отримав пас від Леко неподалік від штрафної Гівена і потужним ударом з 22-х метрів спрямував м’яч у “дев’ятку”. Супергол найкращого бомбардира динамівців надихнув команду, після чого ігровою та територіальною ініціативою заволоділи “біло-блакитні”.

Наприкінці першого тайму Чернат, Шацьких та Леандро втратили чудові можливості збільшити перевагу динамівців, але кожного разу не вистачало якихось дрібниць на завершальній стадії.

У другому таймі малюнок гри не змінився. Англійці трохи більше контролювали м’яч, але гострі контрвипади господарів не раз могли призвести до збільшення рахунку та доведення його до розгромного. Другий м’яч був не менш красивий за перший. Сольний прохід по правому флангу Пеєва завершився точною передачею на Мелащенко, сильний удар якого у кут воріт парирував Гівен. М’яч відскочив прямо на Хацкевича, який з кількох метрів вколотив шкіряну кулю повз безпорадного голкіпера.

Згодом динамівці створили ще кілька моментів, але, що найголовніше, зберегли свої ворота недоторканими. Наприкінці матчу, вперше після операції, на поле вийшов Горан Гавранчич, з появою якого обороні редути набули нових імпульсів.

Фінальний свисток іспанського рефері було важко почути в несамовитому гуркоті трибун. Після матчу футболісти “Динамо” віддячили глядачям за підтримку упродовж усього матчу та відправилися святкувати перемогу.

Перемігши британців 2:0 динамівці після першого туру очолили турнірну таблицю. Суперники по групі – італійський “Ювентус” та голландський “Фейєноорд” – зіграли в Роттердамі унічию (1:1). Наступний матч у Лізі чемпіонів кияни проведуть у Турині 24 вересня проти місцевого “Ювентуса”. Цього ж дня в Ньюкаслі підопічних Боббі Робсона екзаменуватиме “Фейєноорд”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер